Loopomlopen

Omlopen
Omloop

Zowat 270.000 Vlamingen lopen minstens een maal per week en ruim een miljoen Vlamingen bond ooit al eens de loopschoenen aan. Meer dan de helft van de sporters trekt naar een bos, plein of park voor zijn sportieve ontspanning. Dat zijn cijfers waar je niet naast kunt kijken en waar Izegem graag in investeert.

Stads- en wijkomloop

Izegem wil zich steeds meer als gezonde gemeente profileren, waar sporten en veilig bewegen een duidelijke plek moeten krijgen in de openbare ruimte. Het speel- en beweegruimteplan van Izegem concretiseert deze uitdaging. Met de nieuwe stads- en wijkomloop maken we daar werk van.

Er is de bestaande loopomloop aan het stadion (zie onderstaande) maar de komende jaren realiseert Izegem in samenwerking met Sport Vlaanderen nog drie nieuwe bewegwijzerde looproutes. Dit in Emelgem (2020), op de Bosmolens (2021) en in Kachtem (2022).

De vier omlopen verbinden we met een gele verbindingslus. Zo zal je in 2022 een volledig bewegwijzerde marathon kunnen lopen door de stad, wat uniek is in Vlaanderen.

Kaart Wijkomloop Emelgem

Loopomloop (stadion)

De info van de loopomloop staat op de startzuil aan het Stadion (St-Jorisstraat), op de flyer aan het onthaal en hieronder. Met de nieuwe permanente loopomlopen zorgen we er voor dat mensen kunnen lopen in een natuurvriendelijke omgeving, wanneer ze dat willen en met wie ze dat willen.

Kaart loopomloop Stadion

gezonde gemeente

Stad Izegem streeft mee naar een gezonde speel-, werk -en zorgomgeving voor iedereen waarbij we bewegen & ontmoeten stimuleren.