Kinderopvang

Als (toekomstige) ouder kan je via de Kinderopvangwijzer op zoek gaan naar een kinderopvang die bij je past. Je kan je zoekopdracht verfijnen en zoeken op locatie, type opvang, openingstijden en leeftijd.

Lukt het je niet goed en kan je hulp gebruiken bij jouw zoektocht? Heb je een dringende vraag? Heb je een kindje dat extra zorg nodig heeft? Maak dan een afspraak in het sociaal huis. We helpen je graag verder op weg.

Naar de Kinderopvangwijzer

Maak een afspraak

Attest inkomenstarief kinderopvang

Voor een opvang die werkt met inkomen gerelateerde prijzen, heb je een attest nodig. Via Mijn Kind en Gezin kan je inloggen met je identiteitskaart. Zo kan je een account aanmaken en zelf afspraken inboeken of attesten aanmaken. Lukt het niet om zelf een attest aan te maken? Maak dan een afspraak in het sociaal huis. We helpen je graag verder op weg.

Verminderd tarief kinderopvang

De kosten voor kinderopvang zijn een grote hap uit het budget van gezinnen met jonge kinderen. Ervaar je moeilijkheden om de volledige factuur te betalen, heb je plots minder inkomsten of sta je er plots alleen voor en lopen de kosten hoog op? Aarzel niet om contact op te nemen met het sociaal huis. We bekijken samen met jou of je in aanmerking komt voor een vermindering.

Ondersteuning kinderopvanginitiatieven

Ook als kinderopvanginitiatief kan je bij ons terecht. We helpen je een account op starten op de Kinderopvangwijzer, geven overheidsinformatie door, bekijken of we gepaste opleidingen kunnen organiseren, … Om dit in goede banen te leiden komen we vier keer per jaar samen met de raad van bestuur en twee keer per jaar met de algemene vergadering van het lokaal overlegplatform kinderopvang (LOK). Alle leden van de Kinderopvangwijzer krijgen hiervoor een uitnodiging. Zo kan je dankzij het LOK ook subsidies aanvragen als je een nieuwe kinderopvang bent en/of extra vergunde plaatsen creëert.

Ondersteuning aanvragen

Subsidiereglement kinderopvang
(Goedkeuring gemeenteraad: 31/05/2021, bekendmaking: 10/06/2021, inwerkingtreding: 01/01/2018)

Registreren op de Kinderopvangwijzer

Handleiding Kinderopvangwijzer