Professionele bewaking

Persoonscontrole en toezichtAls je een risicopubliek verwacht, schat dan vooraf in hoe je het kan aanpakken. Een eerste schifting gebeurt via de toegangscontrole. Gewapende, dronken of gedrogeerde personen weiger je zonder discussie de toegang. 

Als een persoonscontrole nodig is, kan je een beroep doen op een bewakingsfirma met vergunning.  Gedetailleerde uitleg hierover kan je vinden op de website
van Vigilis.

Ga naar de website

Let op: je kan niet zomaar mensen fouilleren. Je dient hiervoor reeds een toestemming van de burgemeester te hebben en er zijn nog een aantal voorwaarden.

Lees de voorwaarden (kijk onder artikel 8 paragraaf 6)

De personen die tijdens het evenement een oogje in het zeil houden, dienen op te vallen en herkenbaar te zijn.  Dit geeft een ontradend effect op mogelijke relschoppers.  Je kan hen een ander t–shirt laten dragen dan deze van de andere medewerkers.  Op die manier maak je duidelijk wie de aanspreekpunten zijn bij een ongeval of bij onrust.Het stadsbestuur wil tegemoet komen aan de kostenlast van het inzetten van veiligheidspersoneel (security). Hiervoor kun je beroep doen op een toelage van het stadsbestuur.

Vraag een toelage aan

Reglement