Autodelen in Izegem

De stad stelt samen met autodeelaanbieder Claus Mobility 6 deelwagens ter beschikking, verspreid over 4 locaties. Je vindt de wagens op hun vaste standplaats en herkent hen aan het claus2you-logo. Autodelen biedt heel wat voordelen. Een gedeelde wagen vervangt al snel vijf tot zes privéwagens. Daarnaast zorgt autodelen voor een daling van de CO2-uitstoot.

Locaties

Korenmarkt

1 Fiat 500 hybridewagen (4 zitplaatsen)

1 Fiat Tipo benzinewagen (5 zitplaatsen)

1 Fiat Doblo elektrische bestelwagen (2 zitplaatsen)

Emelgemseplein 1 Fiat 500 hybridewagen (4 zitplaatsen)
Kachtemsplein 1 Fiat 500 hybridewagen (4 zitplaatsen)
Ter Beursplein 1 Fiat 500 hybridewagen (4 zitplaatsen)

 

Kostprijs

Bij claus2you moet je geen abonnementskosten betalen. Je plaatst een tegoed op je app en betaalt enkel voor de duur en de afstand van je rit. Verzekering en brandstof zijn inbegrepen. Bovendien mag je met de deelwagens gratis parkeren op Izegems grondgebied.

Fiat 500 Fiat Tipo Fiat Doblo
Prijs per uur: € 2,99 Prijs per uur: € 4,49 Prijs per uur: € 4,99
Prijs per km: € 0,25 Prijs per km: € 0,30

Prijs per km: € 0,30

Dagprijs (vanaf 9 u.): € 25 Dagprijs (vanaf 9 u.): € 38 Dagprijs (vanaf 9u.): € 40

 

Hoe werkt het?

  • Registreer je via www.claus2you.be. Na registratie ontvang je een mail met je inloggegevens waarmee je kan inloggen in de claus2you app. Download de app via de Google Play Store of  App Store.
  • Eens ingelogd in de app kan je een rijtegoed opladen.
  • Reserveer je gekozen deelauto.
  • Gebruik de app om de wagen te openen. Ga naar reservatie en klik op de knop sleutel. Daarna duw je nogmaals op de knop sleutel. Je krijgt nu een afstandsbediening waarmee je de wagen kan openen met de smartphone.
  • Rit voorbij? Zet de wagen voor het einde van de reservatieduur terug op de standplaats op de Korenmarkt.
  • Meld je af door op de knop beëindigen te drukken in de app. Vergeet niet om eerst nog de wagen te sluiten alvorens je rit te beëindigen!

Veelgestelde vragen

Particulier autodelen

Particulier autodelen kan via verschillende autodeelorganisaties, zoals Cozywheels en Dégage. Afhankelijk van het autodeelsysteem deel je je auto met een vaste groep buren of af en toe een keer, wanneer het jou uitkomt.

Vind een deelwagen in jouw buurt

Op dinsdag 18 april 2023 organiseerden we een infoavond over particulier autodelen. De presentaties van die avond kan je hieronder downloaden.

Presentatie Autodelen.net

Presentatie Dégage

Presentatie Cozywheels

Je eigen wagen delen

Als je je eigen wagen deelt dan blijf je ‘baas’ over de wagen maar kunnen anderen gebruik maken van je auto.  Zo wordt je auto optimaal gebruikt. Je deelt hem met een vaste groep buren of kennissen of liever af en toe een keertje als het jou uitkomt.

Heb je interesse om je eigen wagen te delen? Of wens je meer info of particulier autodelen? Dan kan je steeds terecht bij autodeelorganisaties Cozywheels (hello@cozywheels) en Dégage (info@degage.be).

Alle info over je eigen wagen delen