Archief

Korenmarkt 10
8870 Izegem
Belgiƫ

Archief

Het stadsarchief bewaart naast de archieven van de stad en de sociale dienst ook de archieven van de gemeenten Kachtem en Emelgem. De archieven raadplegen kan enkel op afspraak.

Archiefreglement

Maak een afspraak

Er is nog heel wat inventarisatiewerk. Dit betekent dat nog niet alles even makkelijk raadpleegbaar is. Een groot deel van de inventaris van het historisch archief kan je ondertussen wel al raadplegen via de provinciale archiefdatabank Probat.

Ook probeert het stadsarchief om reeksen die regelmatig geraadpleegd worden te digitaliseren en online ter beschikking te stellen.

  • In samenwerking met het rijksarchief werden de parochieregisters gedigitaliseerd. Je kan deze raadplegen via de website van het rijksarchief.
  • Alle bevolkingsregisters en een groot deel van de geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten werden gedigitaliseerd. Wat openbaar is, kan je vanaf nu online raadplegen via de link 'Genealogie'. Aktes ouder dan 100 jaar kan je ook raadplegen in het schaduwarchief in de stadsbibliotheek. Dit schaduwarchief kan je raadplegen in de leeszaal van de bibliotheek.

Genealogie