Zwerfvuilacties

Jaarlijkse zwerfvuilactie

Elk jaar organiseert de stad een grote zwerfvuilactie. Zo'n 150 vrijwilligers komen dan samen om zwerfvuil op te ruimen in een bepaald gebied. De organisatie zorgt voor de begeleiding en het nodige materiaal (afvalzakken, fluohesjes, grijpstokken, handschoenen).

Verenigingen, buurtcomités, scholen, … die deelnemen, kunnen rekenen op een vergoeding. De vergoeding is afhankelijk van het aantal personen waarmee de vereniging deelneemt. Vanaf 10 personen bedraagt de vergoeding 100 euro. Per 10 personen extra komt er 50 euro bij.

Word jij (opnieuw) 1 van de 100?

In 2021 lanceerde de stad een nieuw zwerfvuilproject: ‘Word jij 1 van de 100?’.  De actie viel zodanig in de smaak dat ze in 2022 een vervolg krijgt. We verdelen onze stad opnieuw in 100 stukken. Elke inwoner kan een vierkant claimen om proper te maken tijdens de periode van 31 oktober tot 13 november 2022. En er vallen prijzen te winnen! Een onschuldige hand trekt 10 winnaars uit alle geregistreerde opruimers. De winnaars ontvangen een Izegem Kadobon van 100 euro.

Inschrijven

Inschrijven is binnenkort mogelijk. Je claimt zelf jouw gebied op de kaart en geeft aan waar je gaat opruimen en met wie. Aanvullend worden je adresgegevens (voor de ophaling van het ingezamelde afval) en contactgegevens gevraagd.

De stad bezorgt je in de week voor de actie het nodige opruimmateriaal. Het pakket bestaat uit hesjes, grijpstokken, handschoenen en witte vuilniszakken. De hoeveelheid materiaal is afhankelijk van het aantal deelnemers binnen jouw gebied.