Schulden

Heb je geen zicht meer op je schulden of weet je niet hoe je alles nog kan betalen? Dan kan je beroep doen op schuldhulpverlening. Heb geen schrik om contact op te nemen met de sociale dienst. We helpen je graag verder.

Schuldbemiddeling

Een maatschappelijk werker van de sociale dienst probeert een regeling te treffen met jouw schuldeisers. Samen met de maatschappelijk werker stel je een afbetalingsplan op om de schulden terug te betalen.

Budgetbeheer - budgetbegeleiding

Budgetbeheer is een vorm van hulpverlening waarbij je inkomen op een budgetbeheerrekening gestort wordt en samen met een maatschappelijk werker wordt beheerd.

Bij budgetbegeleiding beheer je zelf jouw budget, maar krijg je hiervoor hulp van een een maatschappelijk werker. Je bespreekt minimum één kaar per maand je situatie met je maatschappelijk werker.

Collectieve schuldenregeling

Een collectieve schuldenregeling biedt een oplossing voor mensen met zeer hoge schulden of mensen die geen afbetalingsplan meer krijgen van hun schuldeisers. Vaak wordt een advocaat (= schuldbemiddelaar) aangesteld om met de verschillende schuldeisers te bemiddelen. Al je inkomsten worden gestort op de rekening van de schuldbemiddelaar. Je krijgt leefgeld om eten of andere noodzakelijke zaken aan te koen.

Info voor ondernemers

Ondervind je als ondernemer financiële moeilijkheden? De sociale dienst helpt je graag verder en werkt hiervoor samen met Dyzo.

Iedere vierde donderdag van de maand houdt Dyzo een zitdag in de gespreksboxen van het stadhuis (ingang via de Melkmarkt). Dit telkens van 14 tot 16.30 uur, na afspraak via 0800 111 06. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met Dyzo via info@dyzo.be of op het nummer 0800 111 06. Ook bij de sociale dienst ben je nog steeds welkom.

Land- en tuinbouwers in moeilijkheden kunnen voor hun problemen steeds gratis terecht bij Boeren op een Kruispunt op het nummer 0800 99 138.