Mooimakers

Zwerfvuilvrijwilligers

Zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt. Veeg je straat. Onderhoud je favoriete plaats. Word een Mooimaker en claim je propere plek. Overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen, want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal.

Voor opruimmateriaal (grijper, handschoenen, fluohesje en vuilniszakken) en de afspraken rond de ophaling van het verzamelde zwerfvuil kan je terecht bij de technische dienst van de stad.

Wat met het ingezamelde zwerfvuil?

De technische dienst van de stad komt de volle witte zakken ophalen. Vul het meldingenformulier in op https://meldingen.izegem.be en geef door op welke locatie je de afvalzakken hebt achtergelaten.

Actiekaart

Zwerfvuilacties

Elk jaar organiseert de stad een grote zwerfvuilactie in een bepaald gebied van de stad. Daarnaast is er de actie 'Word jij 1 van de 100?'. We verdelen de stad in 100 stukken. Elke inwoner kan een vierkant claimen om proper te maken tijdens een bepaalde periode.

Meer info over de zwerfvuilacties

Operatie Proper

Operatie Proper is een beloningssysteem voor scholen, groepen en verenigingen met als doel om een duwtje in de rug te geven en zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Hoe? Door samen een actieplan op te stellen, ondersteuning te bieden (denk aan opruimmateriaal, educatieve pakketten) én iedereen te bedanken voor de volgehouden inspanningen met een mooie financiële beloning.

Meer info over Operatie Proper

Mooimakers afbeelding