Interessante en nuttige links

Opvoeding

ZITDAZO
Ouders met vragen over de opvoeding van hun kinderen kunnen er terecht voor opvoedingstips. Men heeft een specifiek opvoedingsaanbod: assertiviteitstrainingen, positieve emotietools voor kinderen en lezingen over ouderschap.

De Opvoedingslijn
De Opvoedingslijn helpt (groot)ouders en andere opvoeders met al hun vragen over opvoeding. Je vindt er gesprekspartners die luisteren, ondersteunen en adviseren. De Opvoedingslijn is telefonisch bereikbaar op het nummer 078 15 00 10 en via chat of mail.

Tijd voor je relatie
De website maakt het brede aanbod aan relatieondersteuning toegankelijk. De site zorgt ervoor dat je de snelste weg vindt naar hulp en ondersteuning voor je relatie. Er worden verschillende onderwerpen aangekaart: seksualiteit, praten met elkaar, hulp met relatieproblemen, info en advies over scheiden, ...

JO-lijn
Je kan bij de JO-lijn terecht voor vragen of klachten over jeugdhulpverleing. De JO-lijn is iedere werkdag telefonisch bereikbaar (tussen 9 en 17 uur) via 0800 900 33 of per mail: jo-lijn@opgroeien.be.

Pleegzorg
Soms kan een kind even niet thuis wonen. Pleegzorg is dan meestal de beste oplossing. Op deze website vind je interessante informatie over pleegzorg, alsook hoe je pleegouder kan worden.

Vrije tijd

Speelidee
Je vindt er leuke speelideeën rond verschillende thema's (duurzaamheid, fantasie, technologie, ...).

Speelmakers
De website biedt inspiratie om de wereld van kinderen speelser te maken. Speelmakers biedt vormingen aan, geeft advies en begeleiding. Het kind wordt hierin centraal geplaatst.

50 dingen die je moet doen voor je 12 (Natuurpunt)
50 activiteiten die je als kind zeker moet doen voor je 12 wordt. Je kan online een brochure downloaden, waarin de opdrachten weergegeven staan.

Speelbank
De website biedt speelactiviteiten, speelhoeken en speeltips aan voor baby’s, peuters en jonge kleuters. Deze activiteiten werd uitgetest en nagelezen door professionals.

Identiteit

NokNok
NokNok is een gratis, kwalitatieve website waar jongeren (van 12 tot 16 jaar) kunnen werken aan hun mentaal welbevinden. Het is een plek waar jongeren het eigenaarschap krijgen om écht aan de slag te gaan met wetenschappelijk onderbouwde informatie, tips en oefeningen, helemaal op hun maat.

Vlaams Mensenrechteninstituut (VMRI)
Het Vlaams Mensenrechteninstituut (VMRI) ijvert voor gelijke kansen voor alle burgers en maakt beleidsmakers en de bevolking meer vertrouwd met de mensenrechten. Wanneer je als burger meent gediscrimineerd te zijn, kan je eventueel een beroep doen op bemiddeling en oordeelvorming van de geschillenkamer.

Lumi
Anonieme opvang- en infolijn voor al je vragen over gender en seksuele voorkeur. Je kan er informatie vragen of je verhaal doen. Je kan hen bellen, chatten of mailen.

Cavaria
Cavaria is de Vlaamse belangenverdediger van LGBTQIA+ personen.

KLIQ
KLIQ is het vorming- en trainingscentrum van Cavaria dat werkt rond gender- en seksuele diversiteit. Je kan bij hen terecht voor vormingen, trajectbegeleiding en webinars rond diversiteit.

ZIZO
Het online LGBTQIA+ magazine van çavaria. ZIZO brengt artikels over holebi's, queers, trans en intersekse personen. Je kan een digitale versie van het magazine raadplegen in de bibliotheek.