Composteren

Aankoop van een compostbak of compostvat

Een belangrijk deel van het huishoudelijk afval zoals het groente-, fruit- en tuinafval, kan je zelf verwerken. Door het thuis te verwerken tot compost halveer je je huisvuilzak en maak je een bodemverbeteraar voor jouw eigen tuin.

Thuiscomposteren kan op verschillende manieren. Je kan het afval composteren in een compostvat, een compostbak, een wormenbak of op een composthoop. Wie wil starten met thuiscomposteren, kan een compostvat of een compostbak aankopen via de stad.

  • Aanvragen via communicatie@izegem.be of aan de balie van het stadhuis
  • Ophalen kan in het stadsmagazijn of je kan je aankoop gratis laten thuisleveren

Prijzen

  • Compostvat (incl. beluchtingsstok): 35 euro
  • Compostbak: 75 euro
  • Aanbouwmodule: 55 euro

Meer info over composteren

Izegemse compostmeesterwerking

Compostmeesters zijn vrijwilligers die door Vlaco worden opgeleid tot 'specialisten' in het thuiscomposteren en in het voorkomen van organisch afval. Hiervoor volg je de gratis opleiding aspirant-kringloopkracht (driedelige infosessie).

Wil je mensen informeren of helpen om te composteren en eventueel kinderen het "echte werk" laten zien op de site volkstuintjes in Emelgem? Sluit je dan aan bij de Izegemse compostmeesters!

Sinds juni 2015 hebben de Izegemse compostmeesters hun stek op de volkstuinsite Mandeltuintjes in de Prinsessestraat 75-77 in Emelgem. In hun demotuin focussen ze zich op composteren in vaten of bakken.