Handelskernversterkende maatregelen

Het stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid van het kernwinkelgebied in Izegem vermeldt verschillende mogelijke premies, voor wie ondernemerschap in het kernwinkelgebied wil stimuleren.

  • Ondernemers die zich willen vestigen in het aangeduide kernwinkelgebied maken aanspraak op de ‘verhuispremie‘, wanneer zij hun bestaande zaak naar een kerngebied willen verhuizen.
  • Ondernemers die zich willen vestigen in het aangeduide kernwinkelgebied maken aanspraak op de ‘activeringspremie‘ wanneer zij leegstaande commerciële panden willen reactiveren.
  • Ondernemers die de gevel van hun commercieel pand, gelegen in het aangeduide kernwinkelgebied, verfraaien of renoveren maken aanspraak op de ‘gevelrenovatiepremie‘.
  • Particulieren die een handelspand buiten het kernwinkelgebied omvormen tot een pand met een andere functionaliteit maken aanspraak op de ‘omvormingspremie‘.

Premiereglement
Een premie aanvragen

Dulle Dunderdagen

Wil je als café graag deelnemen aan Dulle Dunderdagen tijdens de zomermaanden? Dien (tijdig) je aanvraag in via economie@izegem.be. Je ontvangt een premie voor het organiseren van een publieksevenement met live optreden.

Reglement Dulle Dunderdagen