Coronamaatregelen: update

Gepubliceerd op Woensdag 21 oktober 2020

 Hier kan je de meest recente maatregelen terugvinden voor de diensten van Zorg Izegem.
De maatregelen worden dagelijks op punt gesteld. Dit wil ook zeggen dat de coronamaatregelen die we vandaag nemen, morgen anders kunnen zijn. We proberen de situatie van heel kortbij op te volgen.

Woonzorgcentrum De Plataan

Momenteel gelden volgende afspraken voor het bezoek:

 • Per bewoner laten we twee mogelijke contacten toe, gedurende twee weken. Deze mogen niet tegelijk aanwezig zijn. Wie deze contacten zijn, geef je door aan de afdeling van jouw familielid. We vragen dus dat je als familie onder elkaar afspreekt wie zich voor welke periode opgeeft. Dit kan wisselen per twee weken: 22/02 tot 05/03, 08/03 tot 19/03, enz.
 • Het bezoek gaat door van maandag tot donderdag en zaterdag tussen 15 en 18 uur.
 • Elke bezoeker draagt een chirurgisch mondmasker, ontsmet regelmatig de handen en houdt minstens 1,5 m afstand van de bewoner. Het bezoek gaat door in de kamer van de bewoner, we vragen dat je niet in de leefruimte komt als familie.
 • Bij aankomst in het WZC geef je je naam op aan onze medewerker en zeg je voor wie je komt. Zij zullen dit aanduiden ter registratie. Je dient ook een verklaring op eer te tekenen, waarin je zich akkoord verklaart met onze maatregelen en aangeeft niet op bezoek te komen indien je symptomen heeft.
 • Ook voor bewoners die nog niet gevaccineerd werden geldt deze regeling. Omwille van de veiligheid vragen we aan de bezoekers van de niet-gevaccineerde bewoners om wekelijks een sneltest af te leggen. Daarvoor maak je een afspraak via de hoofdverpleegkundige van de dienst van jouw familielid: je zegt wanneer je (binnen de bezoekuren) wenst langs te komen hiervoor. Dit bij voorkeur bij aanvang van je bezoekmoment.
 • Alle wasgoed, cadeaus, … mag je terug tijdens het bezoek meenemen naar de kamer. Wie niet tot de 2 geregistreerde bezoekers behoort, kan alsnog deze zaken achterlaten in de containers aan het onthaal.
 • Je mag gebruik maken van het meubilair op de kamer zelf, wij vragen je dit achteraf zelf te ontsmetten. Op de gang zijn flessen met ontsmettingsoplossing beschikbaar.

Basisregels

 • Je komt niet naar het WZC indien je je de afgelopen 14 dagen ziek hebt gevoeld, positief hebt getest of een hoog risico-contact hebt gehad.
 • Je draagt een mondneusmasker in het volledige gebouw. Stoffen mondmaskers zijn niet toegelaten.
 • Je ontsmet je handen op regelmatige basis: bij het binnenkomen, na een toiletbezoek, bij het betreden van de gemeenschappelijke delen.
 • Wie zich niet aan deze en onderstaande maatregelen kan houden, zal de toegang tot WZC De Plataan worden ontzegd. De bewoner kan als gevolg van risicovol gedrag ook in quarantaine worden geplaatst.

Centrum voor dagverzorging Dischveld

De dienstverlening in het centrum voor dagverzorging blijft voorlopig ongewijzigd in afwachting van nieuwe maatregelen.

Dienstencentrum De Leest

In het dienstencentrum worden momenteel geen maaltijden en drank geserveerd. Voorlopig gaan alle activiteiten door.

Samen Eten

Samen Eten heeft tijdelijk de deuren gesloten. Alle locaties blijven gesloten in afwachting van nadere instructies.
Wens je een maaltijd aan huis te ontvangen? Neem contact op met onze thuisdiensten op het nummer 051 33 65 81.