Week van de Opvoeding

Gepubliceerd op Dinsdag 27 februari 2024
16 mei 202423 mei 2024

De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. Deze jaarlijkse campagne wil opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar maken, vooral door allerlei lokale initiatieven met en voor ouders. Dit jaar gaat de Week van de Opvoeding over verbinding: verbinding tussen organisaties die rond opvoeding werken professioneel en via vrijwilligers, tussen organisaties en gezinnen en tussen gezinnen onderling. Want, opvoeden doe je samen: gezinnen, opvoeders, buurtbewoners, organisaties zowel professionals als vrijwilligers.

Donderdag 16 mei

Lezing: typisch tieners

Sara Van Gysegem is journalist bij de Gezinsbond en gespecialiseerd in de opvoeding van tieners. Ze is zelf mama van drie (waaronder twee volbloed pubers) en doet graag haar verhaal over alles wat zo typisch is aan tieners. Ze geeft eenvoudige tips om het samenleven met tieners vlot te laten verlopen, maar snapt perfect dat het niet altijd evident is om die tips toe te passen. Beseffen dat je af en toe de mist mag ingaan, kan ongelooflijk deugd doen.

Praktische info

Tijdstip: 19.30 uur
Kostprijs: gratis (inschrijven verplicht)
Locatie: 't SOK, Hogestraat 15
Inschrijven

Zaterdag 18 mei

Boekstartdag

Baby's/peuters (6 maand tot 2 jaar)
Een muzikale vertelling voor de allerkleinsten. Je kan samen met Valérie en Katoo meezingen, -wiegen en -dansen. We zingen liedjes uit het boek 'Drakenfeest' van Ester Miskotte. Plaatsen beperkt tot 12 kinderen.

Kleuters (2,5 tot 5 jaar)
Virginie Vandamme heeft ervaring als kleuterjuf en geeft yoga op maat van de kleinsten. Ze laat kleuters genieten, voelen en bewegen vanuit een warm, hoopgevend verhaal. Een workshop om je helemaal uit te leven... van kop tot teen! Plaatsen beperkt tot 15 kinderen.

Lagere school (6 tot 10 jaar)
Griet en Merlijn nemen de kinderen mee op een reis waarin een boek tot leven komt in kleur, beeld, en compositie. Speels, avontuurlijk en vooral héél plezant! Plaatsen beperkt tot 15 kinderen.

Praktische info

Tijdstip: 10.15 tot 11.15 uur
Kostprijs: gratis (inschrijven verplicht)
Locatie: bibliotheek, Grote Markt 20

Inschrijven via heidi.vanderhelst@izegem.be of aan de balie van de bib. Opgelet: de plaatsen zijn beperkt.

Dinsdag 21 mei

Lezing: help mijn kind doet lastig

Wil je het gedrag van kinderen begrijpen? Voel jij ook frustraties wanneer je in een strijd zit? Wil je je kind graag discipline bijbrengen zonder die strenge ouder te moeten zijn? Wil je meer de ouder zijn die je écht wilt zijn? Dan is deze interactieve lezing door Hanne Demeulenaere iets voor jou! De lezing gaat vooral over het gedrag van jonge kinderen (1 tot 8 jaar).

Praktische info

Tijdstip: 19 uur
Kostprijs: € 3 (€ 1,50 met vrijetijdspas)
Locatie: bibliotheek (Plantijnzaal), Grote Markt 20
Inschrijven

Woensdag 22 mei

Superleuke gezelschapsspelletjesnamiddag

Ben je een echte gezelschapsspelletjesfan? Test je graag nieuwe spelletjes uit of ben je onverslaanbaar in de klassiekers? Kom samen met je (groot)ouders naar onze gezellige spelletjesnamiddag. We zorgen voor een hapje, een drankje en heel veel spelletjes! 

Activiteit op maat van kinderen van 5 tot 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene).

Praktische info

Tijdstip: 14 tot 17 uur
Kostprijs: gratis (vrije toegang)
Locatie: bibliotheek (Erasmuszaal), Grote Markt 20

Donderdag 23 mei

Lezing: welkom bij de club (GEANNULEERD)

Welkom bij De Club is het persoonlijke verhaal van Leander Verdievel en zijn vrouw. Een verhaal over zaadcellen op de E40, babyborrelpijn en de reis van hun leven naar Zuid-Afrika. Zijn verhaal en dat van vele anderen was de inspiratie voor de nieuwe Eén-reeks 'De Club' en de human interest interviewreeks 'Welkom bij De Club'.

Leander praat in deze lezing met een lach en een traan over zijn hobbelige onvruchtbare hindernissenparcours.

Praktische info

Tijdstip: 19 uur
Kostprijs: € 5 (€ 2,50 met vrijetijdspas)
Locatie: bibliotheek (Plantijnzaal), Grote Markt 20

Zaterdag 25 mei

Workshop: dansen met je peuter (VOLZET)

Deze dansworkshop voor peuters (2 tot 3 jaar) is een ervaring vol plezier, lachen en beweging. Leer eenvoudige danspasjes die speciaal ontworpen zijn op maat van peuters. Versterk de band met je kleintje terwijl je danst op vrolijke deuntjes. Stimuleer op een speelse manier de motorische ontwikkeling en creativiteit van je peuter.

Praktische info

Tijdstip: 9.30 tot 10.30 uur
Kostprijs: gratis (inschrijven verplicht)
Locatie: Sportcentrum De Krekel (tafeltenniszaal), Heilig Hartstraat 15

Inschrijven