Vlaams kampioenschap tegelwippen

Gepubliceerd op Maandag 20 maart 2023
21 maart 202331 oktober 2023

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 vindt het eerste Vlaams kampioenschap tegelwippen plaats. Steden en gemeenten breken zo veel mogelijk tegels uit en vervangen die door groen. Meer bloemen, bomen en geveltuinen maken Vlaanderen meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook mooier! Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin. Vanaf 21 maart geef je die in via de tegelteller op www.vk-tegelwippen.be. Onze stad doet alvast mee. Jij ook? Samen gaan we voor de hoofdprijs!

Vraag een tegel- of geveltuintje aan

Door één of meerdere stoeptegels aan de gevel van je woning te verwijderen en deze vrije ruimte te beplanten met (klim)planten wordt een klein tuintje aangelegd. De plantenkeuze bestaat uit blauwe regen, klimhortensia, klimrozelaar, klimkamperfoelie, wilde wingerd en clematis. Wil je een grotere geveltuin, dan kan je kiezen uit 3 pakketten met bijenvriendelijke beplanting. Binnen de drie maanden na je aanvraag wordt het tegeltuintje gerealiseerd. De stad neemt de tegel(s) weg en plant het tuintje aan.

Vraag een tegeltuin aan

Brugpark en groene leefstraat

Het project rond het brugpark zal onze stad heel wat tegels op de tegelteller opleveren. Op de westelijke kant van de brug komt één lange, groene fiets- en wandelzone.

Ook De Droge Janstraat, een van de smalste en meest verharde straten van Izegem, wordt onder handen genomen. Onder begeleiding van Natuurpunt overtuigden we heel wat bewoners van de Droge Janstraat om hun gevel te vergroenen. Er komen maar liefst 21 tegel- en geveltuintjes in de straat. We veranderen we de Droge Janstraat in een gezellige en bloeirijke, groene leefstraat. We zullen het aantal gewipte tegels grondig tellen en invoeren in de tegelteller.

Stad Izegem gaat de strijd aan met Stad Menen

Onze stad en stad Menen dagen elkaar uit om onderling de strijd aan te gaan. Kunnen we bewijzen dat we betere tegelwippers zijn?

Meer info over het Vlaams kampioenschap tegelwippen vind je op www.vk-tegelwippen.be.