Wegenwerken: Vijfwegen

Gepubliceerd op Dinsdag 14 april 2020

Herinrichting Vijfwegenstraat - Kachtemsestraat

De Vijfwegenstraat, Kachtemsestraat en delen van de Lieven Gevaertlaan en Egaalstraat krijgen binnenkort een nieuwe riolering. Oorspronkelijk was voorzien dat deze werken na het zomerverlof zouden starten en werden de voorbereidende werken in functie van de nutsleidingen gestart. Door de coronamaatregelen liep de start van de rioleringswerken vertraging op. Die is nu voorzien in december. 

 

Fasering van de werken

Fase 1: Lieven Gevaertlaan en kruispunt met de Kachtemsestraat
Vermoedelijke duurtijd: tot eind februari
Op 11 januari start in de Lieven Gevaertlaan de aanleg van een nieuwe regenwaterleiding en vuilwaterleiding. In eerste instantie werkt de aannemer enkel in de Lieven Gevaertlaan. Op 22 februari start de aannemer met de werken aan het kruispunt Lieven Gevaertlaan - Kachtemsestraat . Tijdens de werken zal het kruispunt volledig afgesloten zijn (ook voor fietsers). Er wordt een omleiding voorzien via de Leo Bekaertlaan , de Lodewijk de Raetlaan en de Vijfwegenstraat.

Fase 2: Kachtemsestraat tot Leo Bekaertlaan
Vermoedelijke duurtijd: najaar 2021 Start: aansluitend na fase 1, vermoedelijk eind februari

Fase 3: Stuk tussen Noordkaai en Lodewijk de Raetlaan
Vermoedelijke duurtijd: 1 maand Deze werken veroorzaken weinig tot geen hinder voor het verkeer.

Fase 4: Stuk Lodewijk de Raetlaan en insteek Vijfwegenstraat
Vermoedelijke duurtijd: 2 maanden
De aannemer plaatst op woensdag 24 maart de grondwaterverlaging op het rondpunt beneden de centrale brug zodat gestart kan worden met de effectieve rioleringswerken in een stuk van de Lodewijk de Raetlaan en de Vijfwegenstraat. De Lodewijk de Raetlaan zal voor deze werken vanaf woensdag 24 maart in beide richtingen afgesloten worden vanaf de rotonde aan Femat tot de rotonde aan de voet van de centrale brug. De handelszaken in de Lodewijk de Raetlaan blijven steeds bereikbaar via de rotonde aan Femat. Doorgaand verkeer volgt de omleiding via de Lieven Gevaertlaan, Noordkaai en Dam. De Lodewijk de Raetlaan blijft afgesloten tot halfweg mei. Op 26 april start de aannemer met de effectieve rioleringswerken aan de rotonde beneden de centrale brug. Deze werken zullen vermoedelijk 2,5 maanden in beslag nemen. Tijdens de werken is de rotonde afgesloten voor het verkeer vanuit de Lodewijk de Raetlaan, Vijfwegenstraat en de Reperstraat. Doorgaand verkeer komende van de centrale brug wordt omgeleid via de Dam. Verkeer komende van de Dam, wordt via tweerichtingsverkeer op de rotonde meteen naar de centrale brug geleid. Tijdens de werken is een omleiding voorzien via de Dam, Noordkaai en Lieven Gevaertlaan.

Wegenwerken Kachtemsestraat - Vijfwegenstraat

Fase 5: Vijfwegenstraat
Vermoedelijke duurtijd: 4 maanden

Fase 6: Kruispunt Vijfwegen
Vermoedelijke duurtijd: 4 maanden

Fase 7: Kachtemsestraat tot het kruispunt met de Lieven Gevaertlaan

Visualisatie Vijfwegenstraat