Wegenwerken: Vijfwegen

Gepubliceerd op dinsdag 14 april 2020

Herinrichting Vijfwegenstraat - Kachtemsestraat

De herinrichtingswerken in de Vijfwegenstraat - Kachtemsestraat omvatten rioleringswerken én de vernieuwing van de bovenbouw in de Vijfwegenstraat, Kachtemsestraat en delen van de Lieven Gevaertlaan en Egaalstraat. Op maandag 26 april start de aannemer met de rioleringswerken aan de rotonde beneden de centrumbrug (fase 4). Deze werken zullen 2,5 maanden duren.

Fasering van de werken

Fase 1: Lieven Gevaertlaan en kruispunt met de Kachtemsestraat
Vermoedelijke duurtijd: tot eind februari

Fase 2: Kachtemsestraat tot Leo Bekaertlaan
Vermoedelijke duurtijd: najaar 2021 Start: aansluitend na fase 1, vermoedelijk eind februari

Fase 3: Stuk tussen Noordkaai en Lodewijk de Raetlaan
Vermoedelijke duurtijd: 1 maand Deze werken veroorzaken weinig tot geen hinder voor het verkeer.

Fase 4: Stuk Lodewijk de Raetlaan en insteek Vijfwegenstraat
Vermoedelijke duurtijd: 2 maanden

De aannemer plaatst op woensdag 24 maart de grondwaterverlaging op het rondpunt beneden de centrumbrug zodat gestart kan worden met de effectieve rioleringswerken in een stuk van de Lodewijk de Raetlaan en de Vijfwegenstraat. De Lodewijk de Raetlaan zal voor deze werken vanaf woensdag 24 maart in beide richtingen afgesloten worden vanaf de rotonde aan Femat tot de rotonde aan de voet van de centrumbrug. De handelszaken in de Lodewijk de Raetlaan blijven steeds bereikbaar via de rotonde aan Femat. Doorgaand verkeer volgt de omleiding via de Lieven Gevaertlaan, Noordkaai en Dam. De Lodewijk de Raetlaan blijft afgesloten tot halfweg mei.

Op 26 april start de aannemer met de effectieve rioleringswerken aan de rotonde beneden de centrumbrug. Deze werken zullen vermoedelijk 2,5 maanden in beslag nemen. Tijdens de werken is de rotonde afgesloten voor het verkeer vanuit de Lodewijk de Raetlaan, Vijfwegenstraat en de Reperstraat. Doorgaand verkeer komende van de  centrumbrug wordt omgeleid via de Dam. Verkeer komende van de Dam, wordt via tweerichtingsverkeer op de rotonde meteen naar de centrumbrug geleid. Tijdens de werken is een omleiding voorzien via de Dam, Noordkaai en Lieven Gevaertlaan.

Om de verkeerssituatie voor inwoners in de nabije omgeving van de werken veilig en leefbaar te houden, komt er een aangepaste verkeerssituatie in de buurt van de werken.

  • In de Guido Gezellestraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd. In het stuk Guido Gezellestraat tussen de Kouterweg en de Baronstraat geldt eenrichtingsverkeer richting de Baronstraat. In het stuk Guido Gezellestraat tussen de Kouterweg en de Prinsessestraat is er eenrichtingsverkeer in de richting van de Prinsessestraat. Parkeren is toegelaten aan beide zijden van de rijweg.
  • Ook in de Kapelstraat wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd. In het stuk Kapelstraat tussen de Kouterweg en de Baronstraat geldt eenrichtingsverkeer richting de Baronstraat. In het stuk Kapelstraat tussen de Kouterweg en de Prinsessestraat is er eenrichtingsverkeer in de richting van de Prinsessestraat. Parkeren is toegelaten aan beide zijden van de rijweg.
  • Verkeer vanuit Emelgem en Ingelmunster richting Izegem Centrum zal worden omgeleid via de brug in Emelgem.
  • Verkeer komende van de E403, richting Emelgem en Ingelmunster zal omgeleid worden via de Lodewijk de Raetlaan, Lieven Gevaertlaan, Kachtemsestraat en Baronstraat.

Werken Kachtemsestraat

Tijdens het bouwverlof werkt de aannemer niet in de Kachtemsestraat. De straat blijft wel afgesloten voor het doorgaand verkeer. Vanaf 26 juli werkt een aannemer wel aan de aanleg van het voet- en fietspad in de Kachtemsestraat. Deze werken zullen geen extra hinder voor bewoners met zich meebrengen.

Plan wegenwerken Vijfwegen (situatie vanaf 28/04)

Fase 5: Vijfwegenstraat
Vermoedelijke duurtijd: 4 maanden

Fase 6: Kruispunt Vijfwegen
Vermoedelijke duurtijd: 4 maanden

Fase 7: Kachtemsestraat tot het kruispunt met de Lieven Gevaertlaan

Visualisatie Vijfwegenstraat