Wegenwerken: Vijfwegen

Gepubliceerd op Woensdag 15 april 2020

Herinrichting Vijfwegenstraat - Kachtemsestraat

De herinrichtingswerken in de Vijfwegenstraat - Kachtemsestraat omvatten rioleringswerken én de vernieuwing van de bovenbouw in de Vijfwegenstraat, Kachtemsestraat en delen van de Lieven Gevaertlaan en Egaalstraat.

Fasering van de werken

Fase 1: Lieven Gevaertlaan en kruispunt met de Kachtemsestraat (afgewerkt)
Fase 2: Kachtemsestraat tot Leo Bekaertlaan (afgewerkt)

Fase 3: Stuk tussen Noordkaai en Lodewijk de Raetlaan (afgewerkt)
Fase 4: Stuk Lodewijk de Raetlaan en insteek Vijfwegenstraat (afgewerkt)

Fase 5: Vijfwegenstraat
Vermoedelijke duurtijd: 4 maanden

In de Vijfwegenstraat werkt de aannemer momenteel aan de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. Een gescheiden stelsel bestaat uit een riolering met een relatief kleine diameter voor de vuilwaterafvoer en een grotere diameter voor de afvoer bij regen. De bestaande, nog niet gescheiden, rioleringen in de Wezestraat en de Ardooisestraat, worden met de nieuw aangelegde rioleringen in de Vijfwegenstraat verbonden door middel van overstortkamers. Deze ondergrondse overstortconstructie zorgt ervoor dat de riolering bij hevige regenval het overtollige water kan overstorten naar de regenwaterriolering in de Vijfwegenstraat. Deze regenwaterriolering is rechtstreeks aangesloten op de Mandel. Na deze rioleringswerken worden het kruispunt en de parking volledig heraangelegd.

Fase 6: Kruispunt Vijfwegen
Vermoedelijke duurtijd: 4 maanden

Vanaf 13 december wordt het kruispunt Vijfwegen volledig afgesloten voor alle verkeer. Ook voor fietsers en voetgangers zal het kruispunt niet langer toegankelijk zijn. Behoudens onvoorziene omstandigheden zullen deze werken vier maanden in beslag nemen.

Voor automobilisten is een omleiding voorzien via de Mariastraat, President Kennedylaan, Lieven Gevaertlaan en Lodewijk de Raetlaan. Fietsers kunnen omrijden via de Anne Frankstraat en de Reperstraat.  Tijdens de werken is parkeren in de Baronstraat opnieuw mogelijk.

Fase 7: Kachtemsestraat tot het kruispunt met de Lieven Gevaertlaan

Kruispunt Vijfwegen afgesloten
Visualisatie Vijfwegenstraat