Student@Izegem

December, januari en mei, juni zijn traditioneel stevige maanden voor scholieren en studenten. De blokperiodes vragen veel van de studenten en zijn uiteraard heel belangrijke momenten doorheen de studies. Tijdens deze maanden is de vraag naar stille ruimtes om samen te studeren groot.  In het verleden vonden vele studenten dan ook de weg naar de Izegemse bibliotheek om te blokken in groep.  Daar konden ze terecht in de plantijn- en de leeszaal van de bib.

Tijdens het afgelopen coronajaar is de blok meer dan ooit een extra stressvolle periode voor veel van hen. Ze kunnen zich niet focussen, hebben al maandenlang amper sociale contacten. de meeste lessen gaan online door... Vele studenten hebben bovendien niet de nodige faciliteiten om degelijk te studeren. Denk aan een eigen bureauruimte of werkplek, degelijke internetverbinding, een stille omgeving... Daarom vinden wij het belangrijk om ook nu, zeker nu, in te zetten op het voorzien van veilige en stille studeerplekken voor de jongeren. Zowel voor hun mentaal en fysiek welbevinden, als voor de studieresultaten, kan dit een groot verschil maken. We proberen hier dan ook ten volle in te zetten door de studenten op diverse manieren een hart onder de riem te steken. We verwennen hen gedurende de blokperiode met versnaperingen en ze worden gemotiveerd door het personeel van de stad en door de jeugdraad.

De winterblok 2020 – 2021 gaat dit jaar door van 16 december tot en met 29 januari. De stad zet de deuren van zaal ISO open en voorziet er een coronaproof, stille studeerplek. Het studeren is er mogelijk van maandag tot en met zondag, telkens vanaf 8u tot 19u.  Enkel op feestdagen (25/12 en 1/01) is er geen mogelijkheid om te studeren in de stadszaal.

Ook de studenten die thuis blokken, proberen we zoveel mogelijk te ondersteunen door een online facebookgroep ‘Blok@kot winter 2020’  https://www.facebook.com/groups/757390971465101 Hierop posten we dagelijks leuke content met onder andere interessante podcast, lekker recepten voor tussendoortjes, bloktips en tips over hoe je het mentaal en fysiek welbevinden kan bevorderen. In deze facebookgroep verschijnt ook alle informatie over hoe inschrijven en eventuele updates omtrent de stille studeerruimte in zaal ISO.

Overzicht van de blokperiodes voor schooljaar 2020 – 2021:

Winterblok 2020 – 2021: vanaf 16 december tot en met 29 januari

Zomerblok (juni) 2021: vanaf 17 mei tot en met 30 juni.

 

Opgelet: afhankelijk van de maatregelen ifv Covid19, kan dit evenement wijzigen.