10.000 Stappenclash

Gepubliceerd op Maandag 29 januari 2024
01 mei 202431 mei 2024
10.000 stappen

Stap stad Izegem mee naar de overwinning!

Van 1 tot 31 mei 2024 strijdt Izegem opnieuw mee in de 10.000-stappenclash. De stappenclash is een virtuele stappenuitdaging tussen Vlaamse steden en gemeenten. Doe ook mee en help stad Izegem aan de overwinning! Bovendien maak je kans op mooie prijzen.

Gezondheid troef

Beweeg elke dag en geef jezelf het mooiste cadeau: een goede gezondheid. Je hebt minder kans op kanker, dementie, diabetes en overgewicht, en je voelt je ook beter in je vel en slaapt beter. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, minder vervuiling en lawaai van auto’s én een leefbare buurt.

Wie als inwoner van Izegem deelneemt, maakt ook kans op één van de mooie prijzen: een waardebon van 50 euro bij Torfs, Decathlon of AS Adventure, of een activity tracker van Garmin.

Deelnemen

Neem je voor het eerst deel aan de stappenclash? Volg dan deze 5 stappen: 

  • STAP 1: Registreer je gratis op www.10000stappen.be of download de app ‘10.000 stappen’.
  • STAP 2: Word lid van de groep 'Stad Izegem'. Zo tellen de stappen of beweegminuten die jij registreert automatisch mee voor de overwinning.
  • STAP 3: Tel je stappen met een klassieke stappenteller, activity tracker of smartphone-app.
  • STAP 4: Koppel je Google Fit, iHealth, Garmin of Fitbit aan 10.000 stappen. Of geef (dagelijks) je gezette stappen handmatig in op de 10.000 stappen-website of app.
  • STAP 5: Beweeg, stap, wandel zoveel mogelijk!
     

Nam je eerder al deel? Dan hoef je enkel je gezette stappen of verzamelde beweegminuten te registreren in mei op www.10000stappen.be

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van een account of bij het installeren van de 10.000 stappen-app? De medewerkers van het dienstencentrum De Leest (Sint-Jorisstraat 62) helpen je graag verder! Je kunt er elke weekdag in de voormiddag terecht met al jouw vragen rond registratie, het ingeven van je kilometers enzovoort.

Stap mee met het dienstencentrum

Beweeg je graag in gezelschap? Het dienstencentrum De Leest organiseert drie begeleide wandelingen. Op 13 mei (7-8 kilometer), op 21 mei (5 kilometer) en op 28 mei (4 kilometer). De wandelingen starten telkens om 14 uur, aan de ingang van het dienstencentrum (Sint-Jorisstraat 62). De wandelingen zijn gratis en je hoeft je niet vooraf in te schrijven.