Skeelerroutes Midwest

Campagnebeeld

In de regio Midwest is er samen met de club iSkate, Sport Vlaanderen en alle Midwestbesturen het Skeelernetwerk Midwest uitgewerkt. In totaal telt dit netwerk meer dan 450 km aan routes, verdeeld over 37 lussen in 16 gemeenten. Je skeelert kilometers langs een gevarieerd ruraal en stedelijk landschap. Naast de mooie uitzichten zijn er ook leuke rustplekjes. Je ontdekt de troeven van de 16 gemeenten in drie toeristische regio’s: de Leiestreek, het Brugse Ommeland en de Westhoek. Zowel de recreatieve als de gevorderde skeeleraars komen hierbij aan hun trekken. Ook lopers, wandelaars, fietsers, … kunnen genieten van dit uniek netwerk binnen de regio Midwest! 

De West-Vlaamse skeeleraarster, Sandrine Tas, die in 2022 nog als schaatsster deelnam aan de Olympische Winterspelen, zet haar schouders onder dit project. Zij hoopt samen met de gemeenten en Sport Vlaanderen om de skeelersport zo een flinke boost te geven.

In Izegem werden 4 routes uitgepijld en 2 verbindingslussen. Samen goed voor een afstand van 42km.

Via onderstaande links kan je de routes digitaal bekijken op de website van Sport Vlaanderen.

Bosmolens  (start aan kasteel Wallemote) - zwarte lus

Emelgem (start aan het sportcentrum in de Merelstraat) - blauwe lus

Kachtem  (start op Kachtemsplein) - roze lus

Centrum (start aan parking zwembad) - groene lus

Verbinding Bosmolens - Centrum - geel

Verbinding Centrum - Kachtem - geel ( link wordt nog aangepast)Alle routes zijn voorzien van ronde signalisaties op bestaande palen. Merk je onderweg een probleem geef dit dan gerust door aan vrijetijd@izegem.be