Week van de Groeilamp 2022

Gepubliceerd op Vrijdag 22 april 2022
16 mei 202223 mei 2022

Van 16 tot 23 mei vindt de Week van de Groeilamp plaats. Elk jaar laten we tijdens de Week van Groeilamp het licht extra schijnen op het thema opvoeden. Want groot worden, dat gaat niet vanzelf. Tijdens de Week van de Groeilamp worden overal in Vlaanderen activiteiten georganiseerd voor ouders, grootouders, opvoeders, … en hun kind(eren). Ook in onze stad is dit zo.

 

Donderdag 12 mei

Lezing: zelfvertrouwen bij kinderen   UITGESTELD

We bekijken de ontwikkeling van het zelfbeeld en zelfvertrouwen doorheen de peuter-, kleuter- en lagere schoolleeftijd. Je krijgt als ouder concrete tips om de groei van je kind te ondersteunen.

Tijdstip: 20 tot 21.30 uur
Kostprijs: 5 euro
Locatie: De Leest, Sint-Jorisstraat 62
Inschrijven

Maandag 16 mei

Mijn kleinkind is holebi/transgender

Je kleinkind is holebi/transgender. Of wat als je kleinkind holebi of transgender is en hier niet zelf durft voor uitkomen? Hoe ga je hiermee om en hoe reageer je? Je komt het te weten in deze infosessie.

Tijdstip: 19.30 uur
Kostprijs: gratis
Locatie: De Leest, Sint-Jorisstraat 62
Inschrijven

Woensdag 18 mei

Kinderyoga  volzet

Maak samen kennis met de wereld van kinderyoga. Je hebt even alle aandacht voor elkaar en leert elkaar op een andere manier ontdekken. Samen een avontuur beleven door yogahoudingen, ademhalingsspelletjes, … Kortom: plezier maken en genieten.

Tijdstip: 14 tot 15 uur of 15.30 tot 16.30 uur
Kostprijs: 5 euro (per duo)
Locatie: JOC, Krekelstraat 167
Inschrijven

Woensdag 18 mei

Ann Ceurvels: Etiketjes

Vind je ook dat alle kinderen tegenwoordig wel iets hebben? Autisme bijvoorbeeld. Daar hoorde je pakweg 20 jaar geleden amper iets over. Veel kinderen hebben tegenwoordig een ‘etiketje’. Een label dat vertelt wat ze wel of niet kunnen. Maar is dat nu positief, of net niet?

Tijdstip: 20 uur
Kostprijs: 8 euro
Locaties: Plantijnzaal bibliotheek, Wolvestraat 1
Inschrijven

Donderdag 19 mei

Leren? Hoe? Zo!

Hoe werkt leren? Welk strategieën werken het beste? Waarom is voldoende slaap zo belangrijk? Studeert mijn kind het beste op een vaste plek? Waarom vergeet mijn kind de leerstof zo snel? Hoe pak ik uitstelgedrag aan bij mijn kind? Je leert tijdens deze infosessie hoe je je kind optimaal kunt ondersteunen bij het studeren.

Tijdstip: 19 tot 20.30 uur
Kostprijs: gratis
Locatie: ’t Sok, Hogestraat 15
Inschrijven

Vrijdag 20 mei

Zelfverdediging (+14 jaar)

De meeste mensen zijn niet voorbereid en/of getraind om op geweld te reageren. Tijdens deze workshop leer je eerst en vooral wat je moet doen om geweld te vermijden. Want 90% van alle geweld kun je vermijden door enkele simpel toepasbare principes. Voor de overige 10 % leer je enkele technieken om te reageren op mensen die van slechte wil zijn. Bereid je voor op een pittige workout waar zelfverdedigingstechnieken, enkele spierversterkende oefeningen en veel plezier centraal staan.

Tijdstip: 17.00 uur
Kostprijs: gratis
Locatie: sportcentrum De Krekel, Heilig Hartstraat 15
Inschrijven

Zaterdag 21 mei

Peuters in actie

Peuters in actie stimuleert ouders om actief met hun peuter aan de slag te gaan via leuke spelletjes die aanmoedigen om meer te bewegen.

Tijdstip: 10 tot 11.30 uur
Kostprijs: gratis
Locatie: sportcentrum De Krekel, Heilig Hartstraat 15
Inschrijven

 

 

Spelenderwijs gezonde voeding ontdekken

Twaalf opvoedingstips om op een leuke en gezonde manier te eten

Spelenderwijs meer over gezond eten ontdekken

 

Meer info

Lees meer over de Week van de Groeilamp