Verkiezingsloket

Gepubliceerd op Dinsdag 30 april 2024


In aanloop naar de verkiezingen opent de dienst burgerzaken een verkiezingsloket. Je kunt er van 21 mei 2024 tot en met 7 juni 2024 terecht met al je vragen over de verkiezingen. Je kunt er terecht zonder afspraak, tijdens de openingsuren van het sociaal huis.
 

Je kunt niet gaan stemmen en wil een volmacht geven

Kan je op zondag 9 juni niet komen stemmen? In bepaalde gevallen is het mogelijk om iemand anders in jouw plaats te laten stemmen. Ben je bijvoorbeeld ziek of op vakantie in het buitenland, dan kun je op die manier je stem uitbrengen.

Je bezorgt hiervoor een volledig ingevuld volmachtformulier aan de persoon die je stem zal uitbrengen. De reden van volmacht moet op het volmachtformulier zelf aangevuld worden door iemand die de reden officieel kan bevestigen. In sommige gevallen moet de reden officieel bevestigd worden door de burgemeester of zijn gemachtigde. Dat kan aan het verkiezingsloket. Je brengt daarvoor bewijsstukken mee.

Meer info over volmachten
 

Je kunt niet gaan stemmen en wil geen volmacht geven

Als je niet kunt gaan stemmen en geen volmacht wil geven, moet je een geldige reden hebben om niet te stemmen. Die reden moet je kunnen bewijzen met een attest. Als je gebruik wil maken van deze mogelijkheid moet je de oproepingsbrief samen met een attest bezorgen aan het verkiezingsloket. Je kunt je oproepingsbrief en het attest ook meegeven met iemand die moet stemmen in jouw stembureau. Die persoon moet dit aan de voorzitter van jouw stembureau bezorgen.