Tractorsluis Katteboomstraat

Gepubliceerd op Vrijdag 26 februari 2021

Op maandag 1 maart leggen we in de Katteboomstraat een tractorsluis aan. Tijdens de werken zal de Katteboomstraat afgesloten zijn voor doorgaand verkeer. Omrijden kan via de Lendeleedsestraat en de Rijksweg.

Een pak meer Izegemnaars op de fiets, dat is de uitdaging die we graag aangaan. Met een heuse batterij aan investeringen en maatregelen willen we het de fietser zo veilig, comfortabel en aantrekkelijk mogelijk maken om de wagen sneller te laten staan voor de fiets. In dat kader zal er in de Katteboomstraat op 1 maart een tractorsluis geplaatst worden.

Het doel van de tractorsluis is het sluipverkeer weren en het doorgaand gemotoriseerd verkeer beperken tot landbouwvoertuigen. Zo krijgt de fietser meer ruimte in een autoluwe straat wat ervoor zorgt dat de Katteboomstraat een veiliger alternatief wordt dan de Lendeleedsestraat.

De tractorsluis wordt geplaatst tussen de twee Winkelhoekstraten als proefproject van 1 maart tot 30 september. Daarna volgt een evaluatie in samenspraak met alle buurtbewoners.