Nieuw: 30 minuten gratis kortparkeren in het stadscentrum

Gepubliceerd op Dinsdag 30 januari 2024

Vanaf 1 februari kun je gebruikmaken van 23 kortparkeerplaatsen waar je maximaal 30 minuten gratis kan parkeren. Daarmee komt de stad tegemoet aan de vraag om extra gratis parkeerplaatsen te voorzien in omgevingen met veel handelaars en met bijgevolg een grotere parkeerdruk.

Op een kortparkeerplaats mag je maximaal 30 minuten gratis parkeren. Ideaal voor wie snel boodschappen komt doen of enkel iets moet ophalen. De beperkte parkeerduur geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 8 en 18 uur (niet op feestdagen). Op deze parkeerplaatsen heb je geen parkeerschijf of -ticket nodig. De parkeertijd wordt geregistreerd door een sensor op de grond. Wie langer dan 30 minuten parkeert op een kortparkeerplaats, riskeert een boete van 25 euro. 

Je vindt de kortparkeerplaatsen in de Gentsestraat, Korenmarkt, Stationsstraat, Nederweg, Roeselaarsestraat, Marktstraat, Grote Markt en de Burgemeester Vandenbogaerdelaan. Na afloop van de werken op de Melkmarkt, komen er ook op de Wijngaardparking twee kortparkeerplaatsen.

Een kwartier gratis parkeren met een parkeerticket op plaatsen waar betalend parkeren geldt, kan ook nog altijd. Wie langer wil parkeren, kan terecht op de andere betalende parkeerplaatsen of gratis parkings.

Meer info

Alle informatie over parkeren in Izegem vind je op www.izegem.be/parkeren.