Natuurbeheerplan provinciedomein Wallemote-Wolvenhof

Gepubliceerd op Vrijdag 16 april 2021
25 april 202125 mei 2021

Voor het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof werd een natuurbeheerplan opgesteld. Dit domein is een belangrijk groen- en recreatiegebied voor Izegem en omgeving. De twee kastelen, Wallemote en Wolvenhof, en de boszones errond vormen een aantrekkelijk wandelgebied. In het westelijk deel is ook een grote speelzone (5 ha) met speelbos, hangbrug, wilgenhutten …

In de uitgebreide inventaris in het natuurbeheerplan lees je meer over de natuurwaarden en recreatieve voorzieningen. Je leest ook hoe we deze waarden voor de toekomst veiligstellen. Zo zal voor de parkvijver, de oudere boszones en graslanden het ecologisch beheer verder worden gezet om deze zones aantrekkelijk te houden voor dieren en planten. In de omgeving van de twee kastelen is er vooral een gazonbeheer om het spelen en vertoeven aangenaam te maken. Afstervende bomen in het domein worden vervangen door nieuwe parkbomen en is er aandacht voor de kolonie watervleermuizen.  

Na de eventuele aanpassing van het natuurbeheerplan en goedkeuring door de bevoegde administraties treedt het beheerplan voor 24 jaar in werking.

Publieke consultatie van 25 april tot 25 mei 2021

Infowandeling

Van 25 april tot 25 mei is een wandelparcours van 2,5 km in het domein uitgestippeld. Download de brochure hieronder, of vraag naar een papieren exemplaar aan het onthaal van het stadhuis.

De wandeling start aan de parking in de Kokelarestraat. Volg de pijltjes in het domein.

Download de brochure

Natuurbeheerplan inzien

Het natuurbeheerplan voor het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof ligt van 25 april tot 25 mei ter inzage in het stadhuis.

Je kan het natuurbeheerplan op afspraak komen raadplegen, van maandag tot vrijdag en telkens van 8.30 tot 12 uur.
Maak een afspraak via 051 33 73 00.

Of bekijk het volledig beheerplan online, via de website van Natuur en Bos.

Download het natuurbeheerplan

Heb je opmerkingen of suggesties?

Mail of stuur je opmerkingen/suggesties tussen 25 april en 25 mei 2021 naar:
aves.wvl.anb@vlaanderen.be

OF
Agentschap voor Natuur en Bos – VAC West-Vlaanderen, Koning Albert I-laan 1.2 bus 74 / 3,  8200 Brugge

 Vergeet niet om het dossiernummer ‘NBP-WV-20-0003’ te vermelden