Izegem helpt Hotton

Gepubliceerd op maandag 19 juli 2021

Ook de Izegemse partnerstad Hotton in de provincie Luxemburg werd zwaar getroffen door de watersnood van afgelopen week. In overleg met Hotton organiseert de stad een inzamelactie van droge voeding en stuurt het medewerkers van de technische dienst naar Hotton. Wie dat wil, kan Hotton ook financieel steunen.

Vorige week zette een kolkende Ourthe het centrum van Hotton onder water, als gevolg van het noodweer. Honderden mensen werden geëvacueerd. Op dit moment lijkt de situatie onder controle. Wat de gemeente nu vooral nodig heeft, is droge voeding, mankracht om alles op te ruimen en financiële steun voor de getroffen inwoners.

Negen medewerkers van onze technische dienst gaan maandag naar het getroffen Hotton met extra materiaal. Ze zullen er de gemeentediensten helpen met het opruimen van de schade door het noodweer.

Inzamelactie van droge voeding

De stad organiseert op donderdag 22/07 en vrijdag 23/07 een inzamelactie van droge voeding. Iedereen kan pasta, rijst, conserven (groenten, fruit, soep), toastbrood, ... (alles wat zonder koelkast houdbaar blijft) binnenbrengen in de technische dienst.

Kledij, matrassen, beddengoed en speelgoed heeft de gemeente intussen in overvloed. Het is dus niet nodig om dergelijke zaken in te zamelen.

Wanneer: donderdag 22/07 en vrijdag 23/07, telkens tussen 8 en 12 uur en 13 en18 uur
Adres: Lieven Gevaertlaan 3

Financiële steun

De gemeente Hotton pende een rekeningnummer onder de noemer 'Hotton solidarité' om hulp te bieden aan inwoners die alles verloren hebben. Een gift doen kan op het rekeningnummer BE04-0910-2249-4531.

UPDATE - Onze medewerkers aan de slag in Hotton

Op maandag 26 juli trokken elf medewerkers van onze stadsdiensten naar Hotton. Ze brachten hulpgoederen mee en ondersteunden er de plaatselijke technische dienst met het opruimen van de schade door de watersnood.

TV Lux, de regionale nieuwszender, maakte een reportage over de vele vrijwilligers die onze partnergemeente een helpende hand bieden. Hieronder vind je ook enkele foto's, die onze medewerkers ter plaatse maakten.

Bekijk de reportage