Het nieuwe net van De Lijn in Izegem

Gepubliceerd op Donderdag 30 november 2023

Vanaf 6 januari 2024 kan reizen in Izegem nog vlotter. Samen met De Lijn gaan we voor Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid. Eentje die vervoersmiddelen combineren makkelijker maakt en echt inspeelt op jouw noden. Zo reis je dus nog vlotter naar je werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum.

Zo ziet het nieuwe net er uit in Izegem vanaf 6 januari 2024:

Lijn 11 Roeselare - Rumbeke - Izegem - Oostrozebeke - Waregem

Buslijn 11 zorgt voor een volwaardige verbinding tussen Waregem en Roeselare via Emelgem en het AZ Delta in Rumbeke. Deze buslijn rijdt van maandag tot zaterdag om het uur en op zon- en feestdagen om de twee uur. De buslijn rijdt 's avonds en op vrijdag- en zaterdagnacht tussen Roeselare en Izegem.

NIEUW: Lijn L502 Kortrijk – Heule – Gullegem – Sint-Eloois-Winkel – Lendelede – Izegem – Ardooie

Deze nieuwe buslijn zorgt in de spits voor de specifieke schoolritten tussen Kortrijk en Ardooie. Deze lijn bedient ook Heule centrum.

NIEUW: Avondbediening in de regio Roeselare

De Lijn zorgt voor een nieuwe en betere avondverbinding in de regio Roeselare. De chauffeurs staan voor je klaar tot ongeveer 22.30 uur, op vrijdag- en zaterdagen tot ongeveer 2.30 uur 's nachts. Van deze latere dienstregeling gebruikmaken? Dat kan op onderstaande routes met

  • lijn 1 Roeselare – Rumbeke AZ Delta – Oekene
  • lijn 11 Roeselare – Rumbeke AZ Delta – Izegem
  • lijn 30 Roeselare – Staden
  • lijn 54 Roeselare – Beitem – Ledegem
  • lijn 75 Roeselare – Hooglede – Gits
  • lijn 80 Roeselare – Beveren – Ardooie
  • lijn 90 Roeselare – De Ruiter – Moorslede

Reserveer de flexbus

Op plaatsen waar er minder vervoer is of de vraag beperkt is, komt er flexvervoer dat je vooraf reserveert via Hoppin. En dat kan in de hele regio Midwest. De flexbussen vervangen op heel wat plaatsen de gekende belbussen.

Goed om weten

  • Op tijd reserveren is belangrijk! Vraag je rit op voorhand aan.
  • Op de flexbus zijn de tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig.
  • Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de meest geschikte oplossing is. Dit kan de flexbus zijn, maar ook (een combinatie van) een vaste lijn of zelfs de trein.

Meer weten? Surf naar www.hoppin.be of contacteer de Hoppincentrale via 0800 12 2 12.

Je reis uitstippelen?

Dat doe je makkelijk met de website of app van De Lijn. Op tal van manieren helpen ze je op weg: met de halte- en lijnpagina's, de functies 'Voertuig op kaart' en 'Volg je rit', maar vergeet ook de routeplanner niet. Die laatste begeleidt je bij geplande omleidingen.

Check ook www.delijn.be/nieuwenet.