Coronamaatregelen

Gepubliceerd op Vrijdag 20 mei 2022

Het coronavirus beheerst al een heel eind de actualiteit. Welke maatregelen zijn er van kracht in het land en specifiek in onze stad? Wat kan je zelf doen om jezelf en anderen te beschermen? Waar vind je betrouwbare informatie terug? Hieronder bundelen we al die informatie.

Info over testen op het coronavirus

Info over veilig op reis vertrekken

Laatste updates

Overlegcomité 20 mei 2022

De coronabarometer die sinds maart dit jaar op code geel stond, wordt gedeactiveerd. Als gevolg daarvan verdwijnt vanaf maandag 23 mei de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer en het Passenger Locator Form voor de meeste reizen.

Mondmaskerplicht

De mondmaskerplicht vervalt overal, behalve in ziekenhuizen, in medische kabinetten (bv. bij de dokter) en in apotheken. Je moet dus niet langer een mondmasker dragen in het openbaar vervoer.

Het mondmasker blijft aanbevolen op drukke plaatsen of in zorgomgevingen zoals woonzorgcentra of bij de tandarts, kinesist, psycholoog of logopedist.

Reizen

Het verbod op niet-essentiële reizen van buiten de Europese Unie wordt opgeheven.

Ook vervalt de verplichting tot het testen op dag 1 en 7, de quarantaine van 10 dagen en het kunnen voorleggen van:

  • het Passenger Locator Form
  • een geldig vaccinatie-, herstel- of testcertificaat. Dit geldt echter niet voor reizigers die uit een land komen met een nieuwe zorgwekkende variant. Voor hen blijven de huidige regels van toepassing.

Alle info over de coronabarometer

Alle federale maatregelen op een rijtje

Alle maatregelen van de federale overheid lees je na op www.info-coronavirus.be