Asfalteringswerken hoofdwegen

Gepubliceerd op Woensdag 03 maart 2021

Volgende week krijgen de Lodewijk de Raetlaan, de Stationsstraat, de Korenmarkt en de brug in Emelgem een nieuwe topasfaltlaag.

De aannemer start op maandag 8 maart met de werken aan de Lodewijk de Raetlaan, tussen de Lieven Gevaertlaan en de Vijfwegenstraat. De aannemer zal er zowel de betonstrook van het fietspad als de asfaltlaag van de rijweg affrezen. Het gaat om een proefproject om het comfort van de fietser te verhogen. De betonstroken in de Lodewijk de Raetlaan zijn nu in heel slechte staat en brokkelen af. Met een nieuwe egale asfaltlaag over de volledige breedte én een fietspadmarkering maken we het de fietser in de Lodewijk de Raetlaan heel wat comfortabeler. Ook in de Stationsstraat zal de weg over de volledige breedte – inclusief fietspad – geherasfalteerd worden.

De aannemer start in de Lodewijk de Raetlaan en werkt daarna verder in de Stationsstraat en de Korenmarkt.  De brug in Emelgem komt laatst aan de beurt, om de hinder er zo kort mogelijk te houden.

Deze werken zullen tussen 8 maart en 19 maart verkeershinder met zich meebrengen. Doorgaand verkeer zal worden omgeleid, plaatselijk verkeer door buurtbewoners blijft mogelijk. De aannemer stelt bovendien alles in het werk om de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen en de hinder zo beperkt mogelijk te houden.

Update 15 maart 2021

De aannemer start in de week van 15 maart met de laatste asfalteringswerken. Dinsdag is de Lodewijk de Raetlaan aan de beurt, gevolgd door de Stationsstraat en Korenmarkt op woensdag. Op donderdag werkt de aannemer de Korenmarkt af en als laatste wordt de brug Emelgem (Italianenlaan) voorzien van een laatste asfaltlaag. De straten worden tijdens de werken volledig afgesloten voor alle verkeer (ook plaatselijk verkeer).
De aannemer voorziet belijning op maandag 22 maart.