1000-soortenweekend

Gepubliceerd op Vrijdag 26 april 2024
22 juni 202423 juni 2024

1000 soorten planten en dieren zoeken in Ingelmunster en Izegem

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2024 gaan we op zoek naar zoveel mogelijk wilde planten en dieren in Ingelmunster en Izegem. De ambitie is om minstens 1.000 verschillende soorten in kaart te brengen. 

Natuurliefhebbers (en natuurexperts) zullen de regio afspeuren, maar ook jij kan mee zoeken. Alle soorten die binnen de gemeenten Ingelmunster en Izegem worden ingevoerd via het digitaal platform www.waarnemingen.be dragen bij aan de teller.

Dus ook de kriebelbeestjes in je tuin, plantjes tussen je terrastegels en de vogels die je hoort fluiten in het nabijgelegen park horen erbij. Je huisdieren en kamerplanten komen niet in aanmerking, enkel de planten en beestjes die van nature bij ons voorkomen, tellen we mee. Ken je de naam niet van alles wat leeft en groeit in je omgeving? Neem dan deel aan de workshop planten en dieren herkennen met je smartphone op donderdagavond 6 juni. 

Tijdens het weekend ben je ook welkom op één van de vele activiteiten waar experten je meenemen in de wondere wereld van de natuur in je buurt. 

Meer informatie

Alle info over het 1000-soortenweekend vind je op www.westvlaamsehart.be/projecten/1000-soortenweekend.