10-daagse van de geestelijke gezondheid

Gepubliceerd op dinsdag 20 september 2022
01 oktober 202210 oktober 2022

Tussen 1 en 10 oktober zetten we het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Het doel van de 10-daagse is om mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken.

Programma

Dinsdag 4 oktober

Film: kom hier dat ik u kus - 20 uur

Met haar tweede roman, 'kom hier dat ik u kus', leverde Griet Op de Beeck een bestseller van formaat af. Het werd vertaald naar een wondermooie film, een beklijvende karakterstudie met een cast vol kleppers van eigen bodem. De moeder van de gevoelige, bedachtzame Mona sterft op jonge leeftijd in een auto-ongeval. Veel tijd voor verdriet is er niet. Moederlief wordt al snel vervangen door de jongere Marie. We zien hoe Mona als tiener, twintiger en dertiger overeind tracht te blijven in een wereld vol egotrippers, vaak ten koste van zichzelf.
Info en tickets

Zaterdag 8 oktober

De Babbelbus - 9 tot 12.30 uur

Je kunt bij de Babbelbus terecht voor een gratis tas koffie of soep, een gezellige babbel en een luisterend oor. Je kunt er ook meer informatie verkrijgen over geestelijke gezondheidszorg. Of vraag een vinylplaatje aan voor jezelf, een goede buur, vriend, ... Je vindt de Babbelbus naast de oude site van Strobbe.

Maandag 10 oktober

Voorstelling: Nu ben ik het zat! - 19.30 uur

'Nu ben ik het zat!' is een laagdrempelige voorstelling met Myriam Bruyninckx. Myriam Bruyninckx dompelt je op geanimeerde wijze onder in de wereld van alcoholisme. Ze doet dit zowel vanuit haar eigen ervaring als alcoholiste, als vanuit haar werk als psychotherapeute. De voorstelling vindt plaats in Prizma Campus College (Burgemeester Vandenbogaerdelaan 53).

Ook alle leerlingen van de derde graad nemen tijdens de lesuren deel aan de sensibiliserende voorstelling rond alcohol.

Inschrijven

 

Meer info over de 10-daagse van de geestelijke gezondheid vind je op www.samenveerkrachtig.be.