Kindergemeenteraad

Wat is de kindergemeenteraad?

De kindergemeenteraad is een permanent inspraakorgaan voor kinderen uit de lagere school. Kinderen maken hierdoor kennis met politieke besluitvorming. Kinderen uit het 6de leerjaar van alle Izegemse scholen kunnen zich kandidaat stellen. Na een heuse verkiezingscampagne konden uit elke klas twee kinderen toetreden tot de Kindergemeenteraad van 2019 – 2020. Met deze groep komen we zo'n vier keer samen en nemen we enkele heel boeiende thema’s onder de loep. Op het einde van het schooljaar stellen we onze ideeën en adviezen voor aan het schepencollege tijdens een officiële vergadering.

Nieuws uit de kindergemeenteraad

Voorstellingsfilmpje kindergemeenteraad

Tijdens de kennismakingsnamiddag en de eerste kindergemeenteraad creëerde de kindergemeenteraad een leuk filmpje. In dit filmpje ontdek je wie de leden van de kindergemeenteraad zijn en met welke thema’s ze dit jaar aan de slag gaan. Veel kijkplezier!

Bekijk filmpje

De eerste kindergemeenteraad

De allereerste bijeenkomst van de nieuwe kindergemeenteraad zit erop. Deze eerste kindergemeenteraad ging van start na een heerlijk ontbijt én de bekendmaking van de nieuwe kinderburgemeester voor 2019 - 2020.

Tijdens deze eerste bijeenkomst verdiepten we ons in de verkozen thema’s: armoede, vrije tijd en milieu. We gingen met elkaar in dialoog over wat we belangrijk vinden binnen deze thema’s. Wat loopt goed in Izegem en wat kan nog beter op het vlak van armoede, vrije tijd en milieu? De kindergemeenteraadsleden vertrokken na een inspirerende vergadering naar huis met een hoofd vol ideeën. Op naar een super boeiend werkjaar als kindergemeenteraad.

Belangrijke data voor dit werkjaar

Zaterdag 8 februari 2020
Samenkomst in zaal Meillief van 10 tot 12 uur.

Vrijdag 21 februari 2020
Kinderfuif  van 18.30 tot 21 uur.

Zaterdag 21 maart 2020
Zwerfvuilactie van 9.30 tot 10.30 uur.

Zaterdag 4 april 2020
Samenkomst in ’t JOC van 10 tot 12 uur.

Zaterdag 16 mei 2020
Samenkomst in ’t JOC van 10 tot 12 uur.

Maandag 25 mei 2020
Voorstelling werkjaar college in de oude schepenzaal van 16 tot 18 uur.