Inschrijven

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor een gewone dag speelpleinwerking?

Stap 1: Inloggen via de webshop
 • Ga naar onze webshop. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord of maak een nieuw account aan via de knop ‘Aanmelden als nieuwe gebruiker’ onder het inlogveld midden op je scherm.
  • Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op de knop ‘Wachtwoord vergeten?’ en volg de stappen om een nieuw wachtwoord in te stellen.
 • Check na het inloggen of al jouw gegevens nog steeds kloppen via de link ‘Mijn gegevens’ onder de titel ‘Mijn profiel’ bovenaan je scherm. Ga zeker ook na of je rijksregisternummer en dat van je kind is ingevuld. Enkel als beide zijn ingevuld, kan een fiscaal attest worden opgemaakt.
 • Check daarna of alle gegevens van jouw relaties kloppen (de kinderen die je wil inschrijven). Dit kan opnieuw via ‘Mijn profiel’ onder de link ‘Relaties’.
 • Zorg ervoor dat al de gegevens correct ingevuld zijn om misverstanden te voorkomen en terugbetalingen via jouw mutualiteit zo makkelijk mogelijk te maken.  

Belangrijk! Moet jouw kind medicatie nemen tijdens de speelpleinwerking? Vul dan zeker dit formulier in en meld het zeker aan de hoofdanimator op de dag zelf. Indien de medische fiche niet ingevuld is, mogen we zelf geen medicatie toedienen aan jouw kind.

Stap 2: Inschrijven

Start inschrijvingen voor paasvakantie 2024: woensdag 31 januari 2024 om 20 uur.

Start inschrijvingen voor juli 2024: woensdag 24 april 2024 om 20 uur.


Start inschrijvingen voor augustus 2024: woensdag 29 mei 2024 om 20 uur.

Inschrijvingen blijven open gedurende de vakanties.

 • Klik op de blauwe knop ‘Start’ en navigeer naar de groene knop ‘INSCHRIJVEN’ op uw scherm.
 • Je krijgt nu een lijst met de verschillende activiteiten van de onze vrijetijdsdienst. Zoek naar de activiteit waar je jezelf wil inschrijven en klik hierop. Als je de activiteit niet meteen vindt, kan het zijn dat je de filters: Organisatie, Activiteit, Periode & Leeftijd moet aanpassen.
 • Wanneer je de juiste activiteit gevonden hebt kan je je inschrijven via de knop ‘inschrijven’ op je scherm.
 • Wanneer een activiteit volgeboekt is, kan het zijn dat je moet inschrijven op de wachtlijst. Wanneer een eerdere inschrijving wegvalt worden mensen van de wachtlijst opgebeld om het lege plaatsje te vullen. Het aantal plaatsen om deel te nemen aan de speelpleinwerking is beperkt per locatie. Wees er dus snel bij!
 • De speelpleinwerking kost € 2,50 per halve dag. 
Stap 3: Aanmelden op de dag zelf

Je komt op de dag zelf je kind aanmelden en vertelt zijn of haar naam en geboortedatum:

 • In de voormiddag: tussen 7.30 en 9.30 uur.
 • In de namiddag: tussen 13 en 13.30 uur.

Vergeet je kind niet uit te schrijven. Uitschrijven kan aan de uitschrijftafel vanaf 16 tot 18 uur . Over de middag kan je uitschrijven tussen 12 en 12.10 uur.

Deze activiteit komt in aanmerking voor vrijetijdcheques. Contacteer de sociale dienst of het sociaal huis voor meer informatie.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven voor een extra activiteit?

Alle informatie over de speciale activiteiten vind je terug in onze activiteitenkalender. Voor deze activiteiten moet je vaak vooraf inschrijven. Je kan dit online doen, via onze webshop.

Annuleren

Indien je kind toch niet kan deelnemen aan de speelpleinwerking, kan er tot 2 weken voor de gereserveerde dag(en) geannuleerd worden. Annuleer je later? Dan kan er enkel kosteloos geannuleerd worden na het voorleggen van een doktersbriefje.

Het niet mogelijk om na het inschrijven te wisselen van datum of locatie. Indien je dit toch wenst is het enkel mogelijk om de inschrijving te annuleren volgens de voorwaarden hierboven vermeld en opnieuw in te schrijven op gewenste datum of locatie.