Eén allereerste keer

één allereerste keer

Één allereerste keer sporten kan al eens een uitdaging zijn. Gelukkig is er maar één allereerste keer. Geloof ons: de tweede keer wordt het alleen maar beter. En de derde keer al helemaal. Dat is de hoofdboodschap die Sport Vlaanderen wil delen met iedereen die begint met sporten of er een tijdje uit is geweest. Het doel? Jou in beweging zetten! Want van sporten krijg je heel veel terug.

Twijfel je nog aan welke sport jou het beste ligt? Of waar je die sport wil beoefenen? Geen schrik, de sportdienst helpt je graag verder op weg! Hieronder alvast wat suggesties van sportclubs en sportscentra in Izegem:

iSkate:

Zou jij graag deze zomer tochtjes willen maken op inlineskates of rollerskates? Schrijf je dan in op www.iskate.be

In aanloop van de zomer elke donderdagavond tussen 19 en 20u en 21u indoor in de sporthal in de Dirk Martenslaan. Rolschaatsers ook welkom! En 16+ mogen zich wagen aan onze 20 skeelerroutes in Izegem.

Wil je nu al eens stiekem proberen of dit iets voor jou is? Bekijk dan zeker het filmpje van Jelle Cleymans  met tal van tips hoe je in een paar lessen kan leren inline skaten of skateboarden.

De Wandelende Pekkers:

Wij doen mee aan Vlaanderen Wandelt lokaal op 25 april 2021. De tocht noemt 'Kachtem wandelt' met start en aankomst aan Brasserie Rhodesgoed. Alle info en voorinschrijving op www.dewandelendepekkers.be

Inschrijven de dag zelf kan ook tussen 7u en 15u en je kan kiezen uit een wandeling van 8 of 16 km.

So-Fit

Hieronder kan je  ons filmpjes ontdekken om jezelf in beweging te zetten, en wie weet smaakt dit wel naar meer?

'start to move' : ideaal om vanuit thuis eens kennis te maken met een mix van kracht-en conditieoefeneningen die de basis vormen voor heel wat sporten.

'start to yoga': maak kennis met enkele yoga oefeningen

Verder kan je bij So-fit ook onderstaande sportsessies volgen:

-cani-cross:  leer 5 km lopen met je viervoeter (vanaf 1 maart elke maandag om 18u30)

-More than start to run: je wil graag 5 km kunnen lopen en dit onder professionele begeleiding? Tijdens dit 8-weken programma wordt samen opgebouwd, maar ook core - stabilityoefeningen, voedingstips e.d. komen aan bod. (vanaf 29 maart elke maandag om 19u30)

-sportwandeling: combinatie van kracht -en conditieoefeningen tijdens het wandelen (vanaf 25 februari elke donderdag om 18u30)

-Small group fitness/ sporten in je bubbel/personal training

-online groepslessen: iedereen kan hieraan deelnemen, ook voor de beginnende sporter!

Padel TC Isis

Padel is een sport die toegankelijk is voor iedereen. Eerdere sportervaring is niet nodig. Neem even een kijkje op PadelFun.be  en op de facebookpagina van PadelFun.be en leer meer over deze toffe sport.  Ook Tennisclub Isis organiseert initiatielessen voor beginnende spelers en laat iedereen toe lid te worden van de club.