EMILY, SUCH FUN

Gepubliceerd op Donderdag 14 april 2022
07 oktober 2022

Zes theatergezelschappen slaan de handen in elkaar voor EN AVANT, een rondreizende theatercarrousel waarbij  een nieuwe generatie theatermakers de kans krijgt om over heel Vlaanderen te spelen. Om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, bundelt Theater Malpertuis de krachten met Cultuurkapel De Schaduw in Ardooie, Cultuurhuis De Leest in Izegem en CCGildhof in Tielt en reist de theatercarrousel langs deze huizen in oktober 2022. EN AVANT!

12 EURO - GROTE ZAAL - 20u30      

tg bARSt EN ARSENAAL / MICHÈLE EVEN EN MATTIAS DE PAEP

Een hyperpersoonlijke getuigenis op de grens tussen spelen en zijn.

Een artistiek onderzoek naar de relatie tussen tekst, muziek en beweging.

Emily is een vrouw vol humor. Ze is intelligent, heeft een zelden gezien inzicht in zichzelf. Ze is creatief. Haar vrienden gaan voor haar door het vuur. Toch vraagt ze euthanasie aan wegens ondraaglijk psychisch lijden. Op 25 augustus 2018 sterft ze. Emily blijft voor altijd 27. Begrijpe wie begrijpen kan.

Haar vriendin Michèle blijft achter met een berg herinneringen, hun chatgesprekken, een stapel teksten van Emily en nog meer vragen. Want hoe dicht ze ook bij Emily stond, tot de kern van haar lijden kreeg ze nooit toegang. Nu Emily er niet meer is, gaat ze op zoek naar antwoorden.

Emily