DEUREN DURNEZ

Gepubliceerd op Zaterdag 27 april 2024
09 januari 202512 januari 2025

‘Een rasechte deurenkomedie met heerlijke personages, hilarische verwikkelingen en zotte toestanden. Het Prethuis XL met maar liefst tien acteurs!’

René en José Durnez zijn eigenaars van het familiebedrijf Deuren Durnez nv, gespecialiseerd in deuren. Een goedlopende zaak waar de deuren letterlijk de deur uitvliegen. We krijgen een inkijk in hun toonzaal, gevuld met een selectie van hun bestverkochte deuren. De zaken beginnen te rollen wanneer Jaak en Fabienne, op zoek naar binnendeuren voor hun tweede verblijf aan de kust, een bezoek brengen. Al snel wordt duidelijk dat Fabienne niet de wettige echtgenote is. Dit wordt nog gecompliceerder wanneer magazijnier Ronny door het overweldigende aanbod de spreekwoordelijke bomen door het bos niet meer ziet. De zoon des huizes, Django, vraagt ook om aandacht; zijn vriend heeft het net uitgemaakt, dus hij staat voor een gesloten deur en zoekt troost bij zijn ouders. Alsof dat nog niet genoeg is, komt ook nog eens een zekere Armando binnen, op zoek naar een nieuwe start. Kortom, de ooit zo rustige toonzaal verandert in complete chaos, en het is niet meer bij te houden wie zich waar bevindt. Zoals u begrijpt, is bij deze voorstelling de term 'deurenkomedie' zeer toepasselijk. Tien deuren, tien acteurs, tien redenen om deze uitdaging aan te gaan.

Tekst en regie: Jeroen Maes. 

Spel: Peter Bulckaen, Wim Stevens, Katrien Vandendries, Floris Devooght, Brecht Callewaert, Ann De Winne, Jeroen Maes, Aaron De Veene, Anne Denolf en Alexander Metselaer.

Koop hier je tickets voor de voorstelling van 11 januari 15u

Koop tickets

Koop hier je tickets voor de voorstelling van 11 januari 20u

Koop tickets

Koop hier je tickets voor de voorstelling van 12 januari 15u

Koop tickets
Deuren Durnez