De juiste boom op de juiste plaats: bestel jouw gratis boom

Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023

Eén gratis boom voor elke Izegemse tuin

De stad spant zich in om meer bomen aan te planten op het openbaar domein. Ook jij kan je steentje bijdragen aan het vergroenen van onze stad. Per Izegems adres kan je één gratis boom bestellen. Je kan kiezen uit verschillende soorten, aangepast aan jouw tuin.

Waarom deze actie?

Bomen maken onze stad niet alleen groener, ze zorgen er ook voor dat we beter bestand zijn tegen het veranderende klimaat. Bomen geven verkoeling tijdens de steeds warmer wordende zomermaanden en bij regenweer zorgen ze ervoor dat regenwater beter de grond in kan lopen. Daarnaast zorgen we met extra bomen voor een fijne plek voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten.

Bestellen

Per adres kan je één boom bestellen, en dat helemaal gratis! Bestellen kan nog tot 30 september.
Meer weten over de verschillende soorten bomen waaruit je kan kiezen? Raadpleeg dan onze boomfiches.

Bestel jouw gratis boom

Bekijk de boomfiches

Geef eens een boom cadeau!

Heb je zelf geen tuin, maar wil je wel je steentje bijdragen? Dan kan je jouw gratis boom wegschenken aan een andere Izegemnaar. Je kan dit aanduiden op het einde van het aanvraagformulier.

Koop een extra boom

Wens je meer dan één boom te bestellen? Dat kan! De eerste boom krijg je gratis van de stad, maar je hebt ook de mogelijkheid om nog een extra boom bij te bestellen voor een bedrag van 12 euro/boom. Je kan dit aanvinken in het aanvraagformulier.

Afhalen van jouw boom

Je kan jouw bestelde boom ophalen op Dag van de Natuur, op 25 november 2023 in de stedelijke werkplaatsen in de Lieven Gevaertlaan 3, tussen 8 uur en 13 uur.