BK tijdrijden

Gepubliceerd op maandag 31 mei 2021

Op woensdag 16 juni vindt het BK tijdrijden plaats in Ingelmunster. De renners starten vanaf 13 uur in Ingelmunster en maken telkens ook een doortocht in Izegem. In 2023 vindt het BK wegwielrennen dan plaats in Izegem, met een doortocht in Ingelmunster en Lendelede.

Het parcours

De renners vertrekken in Ingelmunster voor een parcours van 12,6 kilometer door Ingelmunster en Izegem:

Bruggestraat (start) - Elf Juli Singel - Weststraat - Ingelmunstersestraat - Baronstraat - Reperstraat - rotonde Vijfwegenstraat - Centrale Brug - Roeselaarsestraat - Marktstraat - Grote Markt - Ketelstraat - Centrale Brug - rotonde Vijfwegenstraat - Dam - Prinsessestraat - Warandestraat - Ingelmunstersestraat - Weststraat - Stationsstraat - Brigandsbrug - Stationsplein - Handelsstraat - Gentstraat - Ringlaan/N50 - Oostrozebekestraat (aankomst).

Bekijk het parcours

Mobiliteit en bereikbaarheid

Voor de veiligheid van de deelnemers is het parcours van de wedstrijd tussen 11 en 19 uur volledig afgesloten voor alle verkeer en geldt er een parkeerverbod vanaf 8 uur. Woningen die op of binnen het parcours liggen, zullen op woensdag 16 juni tussen 11 en 19 uur enkel te voet toegankelijk zijn. Langs het parcours zijn verschillende oversteekplaatsen voorzien. De bussen van De Lijn volgen door de wielerwedstrijd een alternatieve route. Plan je busrit tijdig via de routeplanner van De Lijn.

Woon je op of binnen het parcours en moet je op de dag van het BK weg met je wagen? Parkeer je wagen dan buiten het parcours. In noodgevallen kunnen nood- en interventiediensten tijdens het BK tijdrijden het parcours oprijden. Woningen blijven dus steeds toegankelijk voor brandweer, politie en hulpdiensten.

Onze stadsdiensten blijven open en bereikbaar tijdens de wielerwedstrijd. Wie een afspraak heeft in het stadhuis, parkeert zich best op de goederenparking (Dirk Martenslaan).

Coronarichtlijnen

Langs het parcours is publiek welkom. Volg de coronamaatregelen, draag een mondmasker en hou voldoende afstand. De start- en aankomstzone en het rennersdorp zijn niet toegankelijk voor het publiek.