Bankhangers

Gepubliceerd op Maandag 27 september 2021

Voor de 10-daagse van de geestelijke gezondheid (1 t.e.m. 10 oktober 2021) kwam Logo Midden-West-Vlaanderen met het initiatief 'bankhangers'. Het is een van de vele bankprojecten onder de algemene noemer 'Neem plaats op mijn bank', waarmee Logo Midden-West-Vlaanderen de focust wil leggen op verbondenheid.

De bankhangers nodigen voorbijgangers uit om even te gaan zitten en een praatje met elkaar te slaan. De gespreksstarters kunnen de basis vormen van dat gesprek. De bankhangers in Izegem focussen zich op het thema opvoeden en komen op plaatsen waar vooral gezinnen en ouders komen. Hieronder vind je drie gespreksstarters en de daarbij horende uitleg.

Ouders

Wat is de magie van mama of papa zijn?

De magie van ouderschap zit in de kleine alledaagse dingen. Je puber die je toevertrouwt dat hij net zijn eerste grote liefde gekust heeft, maakt het helemaal goed dat je om twee uur 's nachts in de koude auto stapte. Dan ben je de discussie over hoe laat je hem ging ophalen, alweer vergeten. Of twee warme armpjes bij de avondknuffel en een klein stemmetje dat zegt 'I lof jou'. Dat moment in je herinnering houden, helpt misschien om je geduld te bewaren bij alle andere treuzeltechnieken om bedtijd nog even uit te stellen...

Jongeren

Bij wie kan je als jongere terecht als het even moeilijker gaat?

Hulp nodig? Weet je even niet meer waar je terecht kan met al jouw vragen of bezorgdheden? Er zijn heel wat initiatieven die jou verder op weg kunnen helpen.

Naar de initiatieven

Interessante links:

  • Warme William, luistert echt!
  • NokNok helpt je verder op weg met tips, opdrachten en verhalen om je goed in je vel te voelen. Ook voor een dipje of een tegenslag kan je hier terecht.

Kinderen

Welk compliment zou je elkaar geven?

Je bent een topper! Goed gedaan! Ik ben zo trots op je!
Iedereen verdient een complimentje. Zoek snel iemand op en vertel deze persoon een leuke boodschap of maak een mooie tekening.