Afhaalservice bibliotheek

10 april 2020

Naar aanleiding van de COVID-19 – maatregelen is de Izegemse bibliotheek beperkt open.

 

Vanaf 8 juni is de bibliotheek toegankelijk op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag kan je er terecht van 10.00 tot 16.00 uur.

Op maandag, woensdag en vrijdag is er enkel alternatieve dienstverlening met afhaalservice op afspraak.

 

De alternatieve dienstverlening kan enkel voor mensen die al lid zijn van de bibliotheek omdat die gebruikers al in het bestand zitten en de uitleen op die manier achter de schermen kan geregistreerd worden. Elke bibliotheekgebruiker kan één keer per week een bestelling plaatsen en maximaal tien stuks aanvragen. Voor de strips is de limiet zes stuks en voor dvd’s vijf.

 

Via de website van de bibliotheek kan je in de catalogus zoeken naar de beschikbare collectiestukken en op de website van de stad Izegem kan je een afspraak maken om de bestelling af te halen. Er moet minimum één dag op voorhand gereserveerd worden en de aanvragen worden chronologisch afgehandeld. Na de registratie van de aanvraag krijgt de bibliotheekgebruiker een mail met de bevestiging van datum en tijdstip om de collectiestukken op te halen. De mogelijke afhaalmomenten zijn op weekdagen tussen 9.00 en 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag kan er afgehaald worden tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

 

Gratis service

Alle bestellingen tijdens de alternatieve dienstverlening zijn gratis. Wie problemen heeft om te reserveren kan per mail of telefonisch contact opnemen met de bibliotheek. Geleende collectiestukken terugbrengen kan enkel via de inleverbus aan de ingang van de bibliotheek. De uitleentermijn wordt sowieso verlengd tot na de sluitingsperiode van de bibliotheek.

 

Maximale veiligheid

Alles wordt in het werk gesteld voor een maximale veiligheid. Teruggebrachte collectiestukken worden drie dagen in quarantaine geplaatst vooraleer ze opnieuw in de uitleen gebracht worden. Omwille van de veiligheid wordt daarom de spelotheek niet meegenomen in de afhaalservice. We rekenen er op dat de gebruikers ook alle maatregelen respecteren.