Izegem, klimaatparaat?

03 oktober 2017 Izegem, klimaatparaat?

In het kader van de ondertekening van de “Covenant of Mayors for Climate and Energy” in de Izegemse Gemeenteraadszitting van november, wil de stad ter voorbereiding een overkoepelende KLIMAATRAAD organiseren en dit op donderdag 19 oktober om 19u30 in zaal Meilief. Naast de mensen van de stedelijke raden en commissies, is ook de Izegemse burger van harte welkom.

 

De spreker voor deze avond is Pieter Boussemaere van Vives hogeschool. Pieter is lesgever en een zeer goede spreker, gestructureerd, helder en toegankelijk.

Hij zal een totaaloverzicht over klimaatbeleid, mitigatie en adaptatie geven op een bevattelijke manier. Hij is tevens auteur van het boek “Eerste hulp bij klimaatverwarring”. Meer info via: www.pieterboussemaere.com.

 

“Het Burgemeestersconvenant voor klimaat en energie, dat door commissaris Miguel Arias Cañete wordt aangekondigd als het "grootste stedelijke klimaat- en energie-initiatief ter wereld", brengt duizenden lokale en regionale autoriteiten samen die zich vrijwillig engageren om de klimaat- en energiedoelstellingen van de EU op hun grondgebied te verwezenlijken.

Nieuwe ondertekenaars zeggen nu toe om de CO2-uitstoot tegen 2030 met ten minste 40% te verminderen en een geïntegreerde aanpak voor de mitigatie van en aanpassing aan klimaatverandering te volgen.”