Modder op de weg

Afbeelding van gevaarsbord modder

Door de modder liggen de wegen er plotseling spiegelglad bij, zodat er zich elk jaar opnieuw - soms ernstige - verkeersongevallen voordoen. 

Tips voor de landbouwer, loonwerker, transporteur:

  • Waarschuwen: indien er slipgevaar is, moet het verkeer hierop attent gemaakt worden. Daarvoor ontvingen de landbouwers enkele jaren terug reeds de nodige signalisatiesets. Het is ook zeer belangrijk dat de waarschuwingsborden worden weggehaald zodra de weg is schoongemaakt.
  • Reinigen: een vuil wegdek moet zo snel mogelijk worden schoongemaakt. Soms is het daarbij nodig om de weg schoon te spuiten. Voor de veiligheid is het aangewezen om een veiligheidsvest met retroreflecterende delen te dragen tijdens het schoonmaken van het wegdek, zeker bij donker en slecht weer.

Tips voor de andere weggebruikers:

  • In september, oktober en november rijden er meer landbouwvoertuigen op de openbare weg dan anders. Breng begrip op voor de landbouwers die hun oogst moeten binnenhalen en houd rekening met het extra verkeer dat hierdoor ontstaat. Hoffelijkheid kan wonderen doen.
  • Wees voorbereid op eventueel vuile wegen in gebieden met veel landbouwbedrijven en/of velden. Pas je snelheid aan!
  • Kijk uit voor landbouwers die zich op de rijweg kunnen bevinden om deze schoon te maken. Matig je snelheid bij het voorbijrijden van de werkzaamheden.
  • Sla waarschuwingen betreffende slipgevaar niet in de wind maar pas je rijstijl aan.
 

Contact

Mobiliteit
Korenmarkt 10
8870 Izegem

051/33.73.29 Contacteer ons