Speelstraten

Afbeelding van speelstratenWil je in de vakantie lekker onbezorgd op straat spelen, dan kan dat! Als je woont in een straat waar

 

  • bijna uitsluitend woningen gelegen zijn,
  • waar de snelheidslimiet 50 km/uur is
  • en waar De Lijn niet passeert

...dan kan je een aanvraag indienen om in de vakantieperiode een speelstraat in te richten. Bij het inrichten van een speelstraat wordt de openbare weg over de gehele breedte afgesloten voor het verkeer zodat kinderen en jongeren ongehinder op straat kunnen spelen. Een speelstraat is niet alleen voor de kinderen leuk, ook de volwassenen genieten mee. Het contact tussen de buren wordt intenser.

 

Nieuw - sneeuwstraten!

Sneeuw brengt niet alleen ellende met zich mee. Een flinke sneeuwbui kan ook voor heel wat pret zorgen. Zin om een sneeuwballengevecht te houden of een sneeuwkamp te bouwen zonder dat je moet oppassen voor voorbijzoevende wagens? Organiseer dan een sneeuwstraat! Het principe is hetzelfde als bij een klassieke speelstraat.

 

Ben je geïnteresseerd om in jouw straat een speelstraat (of sneeuwstraat) te organiseren? Vraag dan meer informatie aan bij de jeugddienst of bij de dienst mobiliteit.

Contact

Mobiliteit
Korenmarkt 10
8870 Izegem

051/33.73.29 Contacteer ons

Jeugddienst
Sint-Jorisstraat 60
8870 Izegem

051/30.85.06 Contacteer ons