Stadsarchief Izegem

Welkom op de pagina van het stadsarchief. Hier maak je kennis met de dienstverlening en de werking van het archief. Ben je een wetenschappelijk onderzoeker, een student, een genealoog…? In het stadsarchief kan je terecht voor het opzoeken van informatie.


Momenteel is de reorganisatie en opschoning van het archief volop aan de gang. Dit betekent dat nog niet alles even gemakkelijk raadpleegbaar is. Bedankt alvast voor het begrip. Heb je vragen over de raadpleegbaarheid of opzoekingen in het archief? Neem dan contact met ons op via het aanvraagformulier. We helpen je graag verder. 

 

Opzoeken van informatie in het stadsarchief

Wie in het stadsarchief informatie wil opzoeken, moet minstens twee weken vooraf contact opnemen via het aanvraagformulier. Vul dit aanvraagformulier volledig in. Je wordt dan gecontacteerd voor een afspraak. Het opzoeken van informatie in het stadsarchief kan enkel tijdens de openingsuren van het stadhuis.


Er worden geen documenten (digitaal) verstuurd. Er wordt ook geen opzoekingswerk verricht in opdracht of op vraag van de bezoeker.

Na het maken van een afspraak vragen we je aan te melden op het afgesproken tijdstip aan de balie van het stadhuis. De balie bevindt zich op het gelijkvloers van Korenmarkt 10.  


  • Klik hier voor meer informatie over de intergemeentelijke archiefdienst.

  • Klik hier voor meer informatie over het schaduwarchief in de stadsbibliotheek.

  • Klik hier voor meer informatie over de Izegemse heemkundige kring Ten Mandere.
  • Klik hier voor het aanvraagformulier voor het opzoeken van informatie in het stadsarchief.
  • Klik hier voor meer informatie over genealogie en stambomen.

Contact

Archiefdienst
Korenmarkt 10
8870 Izegem

Contacteer ons